Završen sastanak sindikata zdravstva s ministrom: Nisu pričali o povećanju zarada

Predstavnici sindikata će, kako je rekla Krivokapićka, predložiti da plate zaposlenih od naredne godine budu povećane za 30 odsto
0 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vladimir Pavićević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.09.2014. 13:05h

Pregovori dva sindikata zdravstva sa Ministarstvom zdravlja o povećanju zarada zaposlenih u toj oblasti nijesu urodili plodom.

Predsjednik Sindikata zdravstva pri Uniji slobodnih sindikata Vladimir Pavićević je kazao da su predstavnici zaposlenh očekivali da će od zdravstvenih vlasti čuti određene proračune, ali se to nije dogodilo.

On je, nakon sastanka sa ministrom Miodragom Radunovićem, kazao novinarima da su predstavnici zdravstvenih vlasti više govorili o problemima "koji je trebalo davno da budu riješeni". Pavićević je kazao da će, prema onome što se moglo čuti u Ministarstvu, konačnu odluku o mogućem povećanju zarada donijeti resor finansija.

"A radi se o onome što predviđa sporazum koji smo potpisali 2011. godine. Taj sporazum, između ostalog, predviđa i formiranje određenih komisija, a što bi trebalo da počne da se ralizuje naredne sedmice", kazao je Pavićević.

On nije precizirao kad će se pregovori nastaviti, navodeći da su predstavnici Ministasrtva obećali da će ovakav vid komunikacije sa sindikatima biti češći u narednom periodu.

Pavićević je poručio da će zaposleni u zdravstvu nastaviti da vrše pritisak na Vladu, te da će svoje aktivnosti dogovarati i sa kolegama iz ostalih sektora. Odgovarajući na pitanje novinara koliko bi novca bilo dovoljno za povećanje zarada zdravstvenim radnicima, Pavićević je odgovorio da se ne radi o velikim ciframa.

Sindikalci su od Vlade tražili povećanje od 30 odsto u zdravstvu.

Bonus video: