Mugoši "pauk" ne smije ni prići

Komunalni policajci nijesu kaznili bivšeg gradonačelnika, jer su tvrdili da se parkirao na privatnom trotoaru
71 pregleda 9 komentar(a)
Miomir Mugoša, automobil, Foto: Zoran Đurić
Miomir Mugoša, automobil, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.09.2014. 15:39h

Direktor Ranko Petrović ne zna da li je trotoar ispred hotela “Premijer ” njihov “privatni posjed”, kako su tvrdili komunalni inspektori u ponedjeljak kada su bivši gradonačelnik Miomir Mugoša i njegov sin Miljan parkirali automobile na njemu.

U nadležnom Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj čak nijesu ni čuli da se automobili parkiraju na “trotoarskoj površini”, ali se u šturom odgovoru ne pominje da je javni trotoar pretvoren u privatni parking.

"Sekretarijat ne posjeduje podatke u vezi parkiranja motornih vozila na trotoarskoj površini... na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog”, saopštio je sekretar Miomir M. Mugoša.

“Vijestima” nije jasno odgovoreno na pitanja, između ostalih, i da li je isječak trotoara privatni parking hotela, kako su tvrdili komunalni inspektori, odbivši da kazne Mugoše zbog nepropisnog parkiranja.

Automobil bivšeg gradonačelnika u ponedjeljak je više od tri i po sata bio parkiran na trotoaru ispred hotela, a kasnije je na istom mjestu auto ostavio i njegov sin Miljan.

“Vijesti” su prije dva dana objavile da su, nakon poziva građanina i novinara, pred hotel stigli i komunalni inspektori, a jedan od njih je kazao da je trotoar zapravo “privatni posjed” i da će “pauk” podići parkirani automobil samo ako to zatraži osoblje hotela.

Mugoše nijesu željele da odgovore zašto su parkirali na trotoaru... Petrović je juče kazao da ne zna je li trotoar njihov posjed, jer se nije pripremao za razgovor sa novinarom.

On je ipak rekao da će nakon pisanja “Vijesti” morati da vidi šta može da se uradi po pitanju obilježavanja parkinga.

Nigdje ispred hotela nema znaka koji bi sugerisao da je trotoar pretvoren u parking, a nedaleko odatle saobraćajni znak obavještava vozače da je na Bulevaru zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

Nije frka, ako kratko ostane

Petrović je pojasnio da je prostor ispred hotela “obezbijeđen” kako bi gosti mogli da priđu i “nakratko” se parkiraju.

“Kada velike firme, između ostalih i vaša, organizuju konferencije i seminare u hotelu, taj prostor služi da se gosti, nebitno koji, parkiraju dok se ne završi događaj. I vozila vaše firme... često su bila parkirana na tom mjestu, pa tada nijeste pravili frku”, kazao je Petrović.

On je istakao da ima dovoljno mjesta za prolaz pješaka i kada se parkira jedan automobil ispred hotela.

Bonus video: