U Upravi za imovinu mimo Zakona zaposleno na desetine namještenika

Šaranović je član Glavnog odbora podgoričkog DPS-a i do maja odbornik u Glavnom gradu
448 pregleda 3 komentar(a)
Uprava za imovinu, Foto: Arhiva Vijesti
Uprava za imovinu, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.09.2014. 19:47h

Direktor Vladine Uprave za imovinu Blažo Šaranović (DPS) zaposlio je na desetine namještenika, mimo Zakona o državnim službenicima i namještenicama, nalaz je Upravne inspekcije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), saznaju “Vijesti”.

Time je, prema nalazu inspektora, Šaranović napravio prekršaj iz Zakona o državnim službenicima i namještenicima, zbog čega je protiv njega podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Prema nezvaničnim informacijama, Upravna inspekcija Ministarstva unutrašnjih poslova krajem jula kontrolisala je način zapošljavanja u Upravi za imovinu i konstatovala da je u periodu od 1. marta. do 1. avgusta 2014. godine, na desetine namještenika zaposleno mimo Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Za ovakve prekršaje, za starješinu državnog organa, propisana je novčana kazna od 30 do 2.000 eura.

“Namještenici su, suprotno Zakonu, zapošljavani u Upravi za imovinu po osnovu ugovora o obavljanju povremenih i privremenih poslova, a određeni broj lica je zaposlen na radna mjesta koja nijesu sistematizovana”, tvrdi izvor “Vijesti” iz MUP-a.

Šaranović, član Glavnog odbora podgoričkog DPS-a i do maja odbornik u Skupštini glavnog grada, nije odgovarao na pozive, ali ni na pitanja “Vijesti” poslata elektronskom poštom. Dobili smo samo nezvaično objašnjenje da je na službenom putu, van Crne Gore.

“Zakonitost rada državnih organa u narednom periodu biće pod posebnom lupom Upravne inspekcije koja će, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, u ministarstvima sprovoditi stroge kontrole. Ove aktivnosti dogovorene su i na tematskoj sjednici Vlade posvećenoj unapređenju poslovnog ambijenta, održanoj 30. maja u Nikšiću”, dodaje izvor “Vijesti”.

Bonus video: