Profesori bez honorara, studenti bez ispita

Dekan Filozofskog fakulteta Goran Barović kazao je da se kasni zbog toga što je nova uprava tek nedavno preuzela poslove u dekanatu. Obećava da će do kraja sedmice biti organizovani ispiti
2 komentar(a)
Studenti psihologije Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Studenti psihologije Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 09.09.2014. 12:42h

Studenti psihologije nikšićkog Filozofskog fakulteta razmatraju mogućnost protesta jer ne uspijevaju da upišu narednu godinu studija. Oni su upozorili da su u neizvjesnoj situaciji zato što se za njih vanredni avgustovski ispitni rok još nije završio.

Studenti koji su se obratili “Vijestima”, tvrde da ne mogu da dobiju zvaničnu informaciju od uprave fakulteta, a da od profesora nezvanično saznaju da gostujući predavači ne žele da dođu u Nikšić i održe ispite.

Navodno, gostujućim profesorima Filozofski fakultet duguje nekoliko honorara, a nijesu im uplaćeni ni troškovi prevoza.

Visokoškolcima nije jasno neodgovorno postupanje uprave fakulteta, s obzirom na to da oni školarinu moraju uplatiti na vrijeme, što znači da je ustanova od tog prihoda trebalo da honorarnim predavačima uplati dug, što bi obezbijedilo normalno funkcionisanje tokom ispitnog roka.

Dekan Filozofskog fakulteta Goran Barović kazao je juče “Vijestima” da se kasni zbog toga što je nova uprava tek nedavno preuzela poslove u dekanatu. On obećava da će do kraja sedmice biti organizovani ispiti, a da će studenti moći da se upišu odmah nakon toga.

"Izmireni su troškovi za prevoz gostujućih profesora i za honorare koji nijesu na vrijeme uplaćivani. Očekujem uskoro informacije o tome kada će tačno biti održani ispiti i kada će se moći izvršiti upis", pojasnio je Barović.

Bonus video: