Discover Montenegro zadovoljan: Obavljeno preko 40 komercijalnih letova

Klijentima su na raspolaganju laki helikopteri "Airbus helicpters EC120 colibri" i "Robinson R-44 raven"
162 pregleda 4 komentar(a)
Eurocopter EC 120 colibri Airways Montenegra sa njemackim registracijskim oznakama kod Svetog Stefana, Foto: Discover Montenegro
Eurocopter EC 120 colibri Airways Montenegra sa njemackim registracijskim oznakama kod Svetog Stefana, Foto: Discover Montenegro
Ažurirano: 02.09.2014. 13:55h

Agencija "Discover Montenegro" koja je prije četiri mjeseca otvorena u Tivtu, u elitnoj marini i nautičkom naselju Porto Montenegro, zadovoljna je interesovanjem na koje su na tržištu, naišle njihove usluge iz domena helikopterskog čartera.

Naime "Discover Montenegro" je specijalizovana za promovisanje helikopterskih usluga povezanih sa korištenjem helikoptera i objekata australijske "Airways Aviation" grupe, odnosno njihove crnogorske kćerke-firme "Airways Montenegro" iz Igala.

Od maja do avgusta ove godine obavljeno je oko 40 komercijalnih letova helikopterima te kompanije. Istovremeno, agencija je dobila preko 230 upita za pomenute usluge od stranih i domaćih turista.

"Nešto manji broj upita imali smo tokom maja i juna, dok smo u julu i avgustu imali veliki broj klijenata koji su pokazali interesovanja za helikopterske letove. Najčešće su to bili zahtjevi za obilazak Bokokotorskog zaliva, nacionalnih parkova Durmitor i Skadarsko jezero, Svetog Stefana, ali i za posjetu susjednom Dubrovniku. Agencija "Discover Montenegro" pod sloganom "Otkrijte Crnu Goru iz vazduha, morem i kopnom – magični panoramski pogledi iz zaleđa Boke Kotorske i istraživanje planinskih vijenaca na sjeveru Crne Gore" nudi posebnu ponudu kada su u pitanju istraživanja crnogorskih ljepota", kazala je danas Milica Lješević, generalni menadžer kompanije "Discover Montenegro".

Ta agencija klijentima nudi širok dijapazon helikopterskih usluga - panoramskih letova do "luksuznih avantura u istraživanju Crne Gore kao destinacije", preko helikopterskog prevoza, čarter letova, do transfera koji su organizovani po specifičnim potrebama i željama klijenata.

Klijentima su na raspolaganju laki helikopteri "Airbus helicpters EC120 colibri" i "Robinson R-44 raven".

"Airways Montenegro" sredinom maja u Njemčkoj je kupila polovni "EC-120 colibri", registracije D-HOER, a sa kojim je i prije njegovog formalnog upisa u crnogorski registar, obavljeno nekoliko letova na Crnogorskom primorju.

Ovaj helikopter, proizveden 2001 godine, početkom juna upisan je u crnogorski registar i dobio je novu registraciju 4O-VIP.

Prema podacima sa interneta, tokom svoje karijere kod prethodnog vlasnika u Njemačkoj, ovaj helikopter,sada najluksuzniji vazduhoplov u floti "Airways Montenegra", bio je teško oštećen u nevremenu 26.avgusta 2011 kada ga je, u zajedno sa još 17 helikoptera parkiranih u blizini hotela "Weisser Bär" u gradiću Mihlhajm, bukvalno "izrešetao" grad veličine teniske loptice.

Helikopter koji sada leti u Crnoj Gori bio je tom prilikom toliko teško oštećen da je morao biti transportovan na višemjesečni generalni remont u firmu "Heli Holland Technics" u Holendiji, sa kojeg se ponovno u letno stanje i operativnu upotrebu, vratio februara 2012.

Bonus video: