Roman Abramovič otputovao iz Crne Gore

Vrijednost ovog "boinga" registracije P4-MES, popularno nazvanog "Bandit" zbog načina na koji je ofarbana oplata oko prozora kokpita, procjenjuje se na 170 miliona dolara
104 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2014. 13:35h

Ruski oligarh Roman Abranovič otputovao je danas iz Crne Gore gdje je, u Boku Kotorsku, dan ranije stigao svojom impresivnom super-jahtom "Eclipse".

Abramovič je jutros sa 163–metarskog "Eclipsea" usidrenog ispred Donje Lastve, privatnim helikopterom odletio do aerodroma Tivat gdje ga je čekao njegov privatni avion koji je pretodno doletio iz Dubrovnika.

Riječ je o širokotrupnom "boingu 767-300 ER", u osnovi velikom putničkom tzv.džambo-džetu koji je svojevremeno bio naručen za kompaniju "Hawaiian Airlines", ali ga je ruski milijarder otkupio i posebno prilagodio svojim potrebama, pretvorivši ga u izuzetno lukusuan privatni VIP avion.

Vrijednost ovog "boinga" registracije P4-MES, popularno nazvanog "Bandit" zbog načina na koji je ofarbana oplata oko prozora kokpita, procjenjuje se na 170 miliona dolara, a po tome je Abramovičeva letjelica peta na listi od deset najskupljih privatnih aviona na svijetu.

U njemu je pored ostaloga, lukusuzna sala za ručavanje kapaciteta 30 osoba, nekoliko otmeno opremljenih apartmana i spavaćih soba dekorisanih orahovinom i detaljima od zlata, a nezvanično se pominje i to da je Ambramovičev "boing" opremljen i sistemom za ispaljivanje infracrvenih mamaca koji spriječavaju eventualni napad na aj vazduhoplov prozivavionskim raketama sa IC navođenjem.

Iz Tivta je ruski oligarh svojim avionom danas oko 10.40 sati, otputovao u London.

Galerija

Bonus video: