Ispred muzeja u Perastu teku fekalije

Riječ je o cijevi dugačkoj 30 metara starog kanalizacionog sistema napravljenom 60-tih godina, koja je nakon nedavnog nevremena pukla i pretrpjela znatna oštećena
89 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2014. 06:51h

Na maloj plaži u Perastu, ispred zgrade tamošnjeg muzeja, danima se kroz cijev na površini vode izlivaju fekalije iz stambenog objekta koji se nalazi preko puta.

Zbog toga ovo kupalište prethodnih dana nije bilo posjećeno, a brojni turisti umjesto da se okupaju u moru odlučili su da fotografišu "prizor, koji narušava lijepu sliku baroknog Perasta".

Situacijom na plaži ispred muzeja razočarani su i mještani koji prenose kako je Komunalna policija iz Kotora izlazila na teren, ali da cijev i dalje stoji, a da se fekalije i dalje razlivaju.

Načelnik Komunalne policije Zoran Vučinović, nije odgovarao na pitanja "Vijesti" koja su poslata email-om u subotu, a na jučerašnji telefonski poziv odgovorio je samo riječima da ga novinar više ne zove, i prekinuo vezu.

Prema saznanjima "Vijesti", Komunalna policija je naložila stanarima "objekta da otklone nepravilnosti, sa obavještenjem da će ukoliko to ne učine, svi biti isključeni sa mreže".

Riječ je o cijevi dugačkoj 30 metara starog kanalizacionog sistema napravljenom 60-tih godina, koja je nakon nedavnog nevremena pukla i pretrpjela znatna oštećena.

Komunalna policija je u saradnji sa tamošnjom Mjesnom zajednicom inicirala da stanari zajednoplate popravku, odnosno postavljanje nove cijevi.

Predsjednica Mjesne zajednice Perast Marija Đukanović, kazala je za "Vijesti" da su se stanari odazvali pozivu, osim jednog Rusa do kojeg ne mogu doći jer nije u Crnoj Gori.

Đukanović je kazala da su izabrali izvođača radova, te da će ovih dana početi radovi, u roku koji je dala kotorska Komunalna policija.

Galerija

Bonus video: