Nakon direktora, iz Dux radija otpuštena i najstarija novinarka

Jeknić-Stijović je posljednja osoba ne-hrvatske nacionalnosti koja je radila u Dux radiju
240 pregleda 6 komentar(a)
Luna, Tivatski zaliv,, Foto: Siniša Luković
Luna, Tivatski zaliv,, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.08.2014. 13:56h

Novinarka i spikerka tivatskog Dux radija, Jasna Jeknić-Stijović, dobila je danas otkaz koji joj je uručio Adrijan Vuksanović, predsjednik NVO "Hrvatska krovna zajednica Dux Croatorum", a koja je osnivač tog jedinog elektronskog medija hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

"Otpuštena sam jer sam zaostavština Mira Marušića, kako mi je rečeno", potvrdila je Jeknić-Stijović "Vijestima", dodajući da nije pristala na nalog da joj se poveća obim posla i da se umjesto u redakciji kao najiksusniji i najstariji novinar, šalje po terenu, a sve to uz umanjenje zarade za 25 odsto.

Prije nepun mjesec dana sa mjesta direktora i glavnog i odgovornog urednika Dux radija smijenjen je Miroslav Marušić koji je 2009. godine utemeljio taj medij
etnički očišćenim

Prije nepun mjesec dana sa mjesta direktora i glavnog i odgovornog urednika Dux radija smijenjen je Miroslav Marušić koji je 2009. godine utemeljio taj medij.

Njemu su članovi UO Dux Croatoruma – sve članovi ili istaknuti funkcioneri HGI, predvođeni predsjednicom te partije Marjom Vučinović, zamjerili navodno zbog loših međuljudskih odnosa u redakciji.

Bivši direktor Radio Dux-a: Smijenjen sam jer sam nepodoban >>>

Sam Marušić međutim, saopštio je da je smijenjen jer se protivio zapošljavanju rođake jednog visokog funkcionera HGI, nije bio član te partije i nije želio da sluša naloge kako će raditi, a što mu ih je isporučivala centrala te partije.

U Dux radiju nedavno je za stalno zaposlena mlada studentkinja V.A., bliska rođaka člana Predsjedništva HGI i predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimira Dekovića. Predsednik Dux Croatoruma i nekadašnji novinar i spiker Dux radija Andrijan Vuksanović potvrdio je "Vijestima" da je Jasna Jeknić-Stijović otpuštena, ali je negira da to ima ikakve veze sa njenom etničkom pripadnošću ili sa bivšim direktorom tog medija Marušićem.

U Dux radiju nedavno je za stalno zaposlena mlada studentkinja V.A., bliska rođaka člana Predsjedništva HGI i predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimira Dekovića

On je kazao da konkurs za izvor novog direktora Dux radija još nije okončan, te da nisu tačne informacije da je na tu poziciju već postavljena Milen Pilastro-Kovačić iz Kotora.

Prema informacijama "Vijesti", Pilastro-Kovačić, po struci profesorica engleskog jezika, preuzeće već početkom nedjeje direktorsku i uredničku ulogu u Dux radiju. Ona je do sada bila angažovana od HGI-ja da predaje hrvatskoj djeci engleski jezik u neformalnoj dopunskoj školi pod okriljem te stranke. Pilastro-Kovačić, bila je na izbornoj listi HGI kao kandidatkinja za odbornicu na posljednjim lokalnim izborima u Kotoru.

Bonus video: