Guli se farba sa Teslinog murala

“Taj zid je nekoliko puta krečen zbog grafita i crteža koji su se ranije nalazili na njemu. To su vjerovatno radili nekoliko puta i to ko zna kako, pa sada boja otpada"
276 pregleda 0 komentar(a)
Elektrotehnička škola, Nikola tesla, Foto: Luka Zeković
Elektrotehnička škola, Nikola tesla, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.08.2014. 18:59h

Grafit Nikole Tesle, koji je gotovo dvije godine krasio dvorište Elektro-tehničke i Hemijske školeu Podgorici, oštećen je na nekoliko mjesta.

Teslin lik naslikala je grupa OSP (“Ozbiljno smo pukli”) na zidu paviljona, a farba u donjem dijelu murala se ogulila, pa se vidi bijela boja prvobitne fasade. Član grupe OSP Nemanja Keljanović tvrdi da je boja počela da otpada, jer zid nije bio dobro okrečen, a da su prste umiješali i učenici.

On je naglasio da će pokušati da ga poprave.

“Taj zid je nekoliko puta krečen zbog grafita i crteža koji su se ranije nalazili na njemu. To su vjerovatno radili nekoliko puta i to ko zna kako, pa sada boja otpada. A učenici se naslanjaju i vjerovatno pomažu u guljenju farbe”, kazao je Keljanović, istakavši da su se učenici i potpisivali na muralu.

Kazao je da Njegošev mural u istom dvorištu nijesu skroz završili, jer im je ukradena skela. Grupa OSP radila je i grafite revolucionara Ljuba Čupića na zidu Elektro škole i Ernesta Če Gevare na zidu zgrade u Moskovskoj ulici. Keljanović je najavio da ubrzo spremaju još jedan veliki grafit.

Bonus video: