Ljetnji tango kamp u Kolašinu: Crna Gora u više od 250 kofera

Kamp je trajao od 26. jula do 14. avgusta a održan je u okviru fešte "Udahni Kolašin" kreirane i podržane od "Društva prijatelja Kolašina"
63 pregleda 1 komentar(a)
Tango kamp u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Tango kamp u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.08.2014. 15:40h

Ovogodišnji Ljetnji tango kamp u Kolašinu imao je, pored promocije tog latinoameričkog plesa, i izuzetne pozitivne efekte na rezultate turističke sezone. Organizatori kažu da je kroz kamp prošlo oko 250 gostiju iz 20 zemalja Evrope.

Ostvareno je oko 1.700 noćenja, a pokazalo se i da su gosti kampa turisti kakve je Kolašin dugo čekao s obzirom da su u gradu ostajali od šest do 20 dana, za razliku od do sada uobičajene prakse da gosti uglavnom prenoće vikend.

“Nekih 20 odsto gostiju je produžilo prema drugim crnogorskim destinacijama. Promovisali smo Kolašin kao mjesto iz kojeg se brzo i lako može dosegnuti bilo koja druga destinacija u Crnoj Gori. U budućnosti očekujemo rast pozitivnog uticaja ove manifestacije na ostatak naše zemlje. Svi učesnici tango kampa ponijeli su lijepe utiske, a nijesmo propustili da im pokažemo svaki dio turističke ponude ovog kraja”, saopštili su organizatori.

Kamp je trajao od 26. jula do 14. avgusta. Održan je u okviru fešte "Udahni Kolašin" kreirane i podržane od "Društva prijatelja Kolašina".

Ovogodišnje izdanje se odlikovalo brojnim događajima na otvorenom u gradu (ulice i trgovi) i u okolini (ski centar Kolašin 1450). Ponuda je proširena za brojne sadržaje namijenjene onima koji su u tom trenutku bili u Kolašinu nevezano za tango kamp pa su zbog toga mnogi Kolašinci i gosti ovog ljeta neočekivano napravili svoje prve plesne korake. Osim časova tanga za početnike, oni bez plesnog iskustva mogli su posjetiti i aktivno učestvovati u časovima BaleTanga za djecu, Tango aerobika, čakarere (argentinski folklorni ples), uživati u koncertima, video projekcijama različitih antistres programa.

Tango kamp je izvukao sezonu i postao čvrst temelj za masovnije susrete 2015.

Bonus video: