Blokiran put u Maslinama: Stanari do zgrade mogu samo pješice

Mitrović je postavio ogradu, jer tvrdi da mu niko nije platio za zemljište preko kojeg je prošao put
866 pregleda 3 komentar(a)
Masline, put, Foto: Luka Zeković
Masline, put, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.08.2014. 19:54h

Stanari Ulice Petra Lubarde 116 u Maslinama već nedjelju dana ne mogu automobilom da priđu zgradi, jer je komšija Željko Mitrović zagradio put.

Dva automobila ostala su čak i zaglavljena unutar improvizovane željezne ograde, a slučaj je prijavljen Komunalnoj policiji.

Inspektori su juče napravili zapisnik, a stanari očekuju da će danas donijeti i rješenje.

Investitor Goran Aleksić kazao je da je zemljište kupio od Mitrovićeve sestre

“Nekoliko puta sam ga upozoravao šta ću da uradim. Moje imanje se već duže vrijeme koristi kao put, a pokušao sam da razgovaram i sa stanarima, ali su mi oni rekli da radim šta hoću”, kazao je Mitrović.

Aleksić, međutim, tvrdi da je spornu parcelu kupio od Mitrovićeve sestre, zajedno sa zemljištem na kojem je i izgrađena zgrada.

“Riječ je o dvije katastarske parcele, ali su u katastru danas upisane kao urbanistička parcela. Prema zakonu, urbanistička parcela je neodvojiva. Tada sam jednu parcelu preveo na svoje ime, dok je druga katastarska parcela (put do zgrade) bila pod fiducijom Zavoda za zapošljavanje i nije mogla da se prevede," rekao je Aleksić, istakavši da ne bi dobio ni građevinsku dozvolu od Glavnog grada, da nije obezbijedio prilaz zgradi.

Ovo je hajdučija, neka me prijavi ako smatra da jeoštećen, poručio je Aleksić

Aleksić je kazao da neće dva puta plaćati isto zemljište, poručivši Mitroviću da ga tuži ili prijavi policiji, ako smatra da je oštećen.

“Nije mi jasno kakva je ovo hajdučija, jer čovjek me je nekoliko puta presretao, i sada je samoinicijativno zagradio put do zgrade i vrtića”, pojasnio je Aleksić.

Mitrović, pak, tvrdi da njemu niko nije platio za put, koji se vodi na njegovo ime, i da ga ne interesuje da li je i kome Aleksić dao novac.

On je rekao da slučaj nije prijavljivao nadležnima, jer smatra da sa svojom imovinom može da radi šta mu je volja.

Roditelji neće moći prići ni do vrtića

Aleksić je kazao da se u zgradi nalazi i privatni vrtić “Lago - Frog”, koji će početi da radi 25. avgusta, pa mora da obezbijedi put za prolaz roditelja i kola hitne i vatrogasne pomoći.

“Za nedjelju dana trebalo bi da dođe 25 mališana, ali ovo će mi iskomplikovati posao”, kazao je Aleksić.

Jedan od stanara tvrdi da put zakonski pripada etažnim vlasnicima, ali da to, međutim, nije ni bitno, jer je DUP-om parcela predviđena kao prilaz zgradi.

“Ako postoje neke privatne nesuglasice, neka se riješe posredstvom nadležnih organa, a ne da zbog njih ispaštaju ljudi, koji sa tim nemaju nikakave veze”, kazao je.

Bonus video: