NA PREDLOG REKTORA

Izabrana dva prorektora Univerziteta Crne Gore

Kostić je redovni profesor na Filološkom fakultetu, dok je Vukićević vanredni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore
127 pregleda 0 komentar(a)
sjednica UCG, Foto: Ucg.ac.me
sjednica UCG, Foto: Ucg.ac.me
Ažurirano: 07.09.2018. 13:41h

Za prorektore Univerziteta Crne Gore izabrani su prof. dr Nataša Kostić i prof. dr Boris Vukićević.

Kostić je redovni profesor na Filološkom fakultetu, dok je Vukićević vanredni profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

"Upravni odbor je danas pokrenuo i postupke izbora dekana na Mašinskom i Filoškom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Konkursi za izbor dekana biće objavljeni u Biltenu UCG i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori, a prijave na konkurs podnosiće se u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u novinama. Da će biti potpisan ugovor o finansiranju Univerziteta sa Vladom Crne, odnosno Ministarstvom prosvjete, informacija je koja je danas predstavljena članovima Upravnog odbora. Takođe, informisani su i o planu osnivanja Naučnog-tehnološkog parka Crne Gore d.o.o. sa Vladom Crne Gore", saopšteno je iz UCG.

Upravni odbor je donio i odluke o visini naknade za studiranje na specijalističkim studijama, magistarskim i doktorskim studijama za 2018/19. godinu.

Predsjednik Upravnog odbora prof. dr Duško Bjelica kazao je da je Univerzitet Crne Gore najveća i najkvalitetnija društvena obrazovna i naučna akademska porodica u Crnoj Gori koju čini 21 hiljada studenata i profesora.

„Ona djeluje na isti, unaprijed utvrđen način sa jasnim ciljem da svako na svoj način stiče i prenosi znanja i iskustva i tako doprinosi daljem napretku i razvoju našeg društva. Zbog toga stalno stremimo da studenti koji su u središtu naše pažnje imaju optimalne uslove za rad, iako smo svjesni svih izazova koje taj sistem nosi po svojoj heterogenosti. Po svim informacijama sa kojima raspolaže Upravni odbor UCG sve je preduzeto za planirani početak nastave 24. septembra po već utvrđenom akademskom kalendaru", zaključio je Bjelica.