U septembru počinje kreativna škola za djecu do devet godina

Časovi koji traju po dva sata održavače se dvga puta sedmično u vrtiću "Čarli Čaplin". Upis je od 1. septembra, a škola počinje sa radom 15
130 pregleda 1 komentar(a)
Marija Cimbaljević, Foto: Privatna arhiva
Marija Cimbaljević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.08.2014. 07:35h

Crna Gora će u septembru dobiti prvu Kreativnu školicu za djecu uzrasta od tri do devet godina.

Program Kreativne škole se sastoji od likovnog, muzičkog, dramskog, gimnastičkog i engleskog kreativnog časa, a predavači su stručna lica iz navedenih oblasti.

"Tako će djeca kroz pokret, igru, liniju, likovnu tehniku, pjesmu, recitaciju i jezik učiti o raznim temama i razvijati svoje psiho-motorne i intelektualne vještine", kazala je za "Vijesti" direktorka nevladinog udruženja "Kreativna škola" Marija Cimbaljević.

Sa djecom će raditi profesori, koji su bili ili su zaposleni u nekoj od crnogorskih škola. Program kreativne škole traje koliko i školska godina, a mališani na kraju svakog ciklusa dobijaju sertifikat.

"Prvi modul je nazvan "Kreativna Evropa". Djeca će kroz crtanje, muziku, gtlumu učiti o kulturi evropskih zemalja. Na svakih mjesec dana, programom škole predviđen je i kreativni izlet tokom kojeg će se djeca upoznavati sa farmama. mljekarama, hidroelektranama, aerodromima, marinama, ...", pojasnila je Cimbaljević.

Časovi koji traju po dva sata održavače se dvga puta sedmično u vrtiću "Čarli Čaplin". Upis je od 1. septembra, a škola počinje sa radom 15.

"Roditelji upisnicu mogu preuzeti i popuniti sa sajta kreativnaskola.me", dodala je Cimbaljević.

Bonus video: