Svečano otoren obnovljeni košarkaški teren u Tivtu: Novi sjaj starog "Tenisa"

Radovi su podrazumijevali uklanjanje dotrajalih koševa, skidanje postojećeg betonskog sloja, izradu drenaže, postavljanje nove tartan podloge i novih koševa
138 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaški teren, tivat, Foto: Siniša Luković
Košarkaški teren, tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 08.08.2014. 13:09h

Završetak detaljne rekonstrukcije košarkaškog igrališta u velikom Gradskom parku u Tivtu obilježen je danas svečanošću kojoj su prisustvovali gradonačelnik Tivta Ivan Novosel, izvršni direktor kompanije „Adriatic marinas-Porto Montenegro“ Oliver Korlet i rukovodstvo tivatskog Košarkaškog kluba „Teodo“.

Obnova kultnog mjesta tivatskog sporta i omiljenog okupljališta mladih ljudi, potrajala je nešto više od mjesec dana, a na tom projektu vrijednom 25.000 eura kojeg je finansirao “Adriatic Marinas”, radila je njihova partnerska kompanija “Sloen”.

Radovi su podrazumijevali uklanjanje dotrajalih koševa, skidanje postojećeg betonskog sloja, izradu drenaže, postavljanje nove tartan podloge i novih koševa.

U završnoj akciji uređenja ovog prostora, juče su zaposleni u kompaniji “Adriatic Marinas” estetski i funkcionalno uredili košarkaški teren i njegovu okolinu. Sa obližnjeg spomenika ujedinjenju Jugoslavije uklonjeni su grafiti, uređene i očišćene zelene površine,te ofarbani zidovi i sjedišta na susjednom terenu za mali fudbal “Dribling”.

Pored trideseak zaposlenih u Porto Montenegru u ovoj, petoj po redu akciji iz njihovog projekta “Zajedno za zajednicu”, učestvovali su i članovi tivatske NVO “Naša akcija”.Dragan Popadić iz Savjeta za sport Opštine Tivat zahvalio se Porto Montenegru na podršci inicijativi tog Savjeta da se obnovi legendarno mjesto tivatskog sporta koje datira još iz 1892 godine kada je austrougarska Ratna mornarica, ovdje podigla teniske terene za svoje oficire.

Zbog toga ovaj košarkaški terenTivćani i dalje kolokvijalno zovu “tenis”.“Sa velikim zadovoljstvom smo kreirali program podrške lokalnoj zajednici u kojoj živimo i radimo već skoro osam godina.

Od početka razvoja projekta Porto Montenegro 2006 godine, naporno radimo sve da unapredimo ovu sredinu i postignemo izuzetnost u svakom pogledu, a Tivat napravimo gradom budućnosti.”- kazao je direktor “Adriatic Marinasa” Oliver Korlet ističući da ta kompanija ima veoma dobru i blisku saradnju sa lokalnom upravom Tivta i žiteljima tog grada.Zahvaljujući se na donaciji “Adriatic Marinasu”, gradonačelnik Novosel je kazao da je obnova košarkaškog terena u velikom Gradskom parku veoma značajan projekat za Tivat.

“Ovim i drugim sličnim projektima oni dokazuju da su društveno-odgovorna kompanija koja živi zajedno sa gradom Tivtom. Njihov cilj nije samo realizacija višemilionskog projekta naselja i marine, već je ovo projekat Tivta i svih njegovih građana", istakao je Novosel.

Predsjednnik Skupštine Opštine Tivat Krsto Bošković bio je juče među prvima koji je sa loptom isprobao mogućnosti nove podloge i koševa na terenu u parku, a potom su igralište „preuzele“ mlade snage KK „Teodo“ koje su ovdje imale i prvi trening.

Bonus video: