Smijenjen direktor i urednik Dux radija

Na ekspresno organizovanom sastanku kojem su prisustvovali i zaposleni u Radio Duxu, čak i roditelji nekih od najmlađih članova te redakcije, Marušić je smijenjen većinom glasova
282 pregleda 4 komentar(a)
Miroslav Marušić, Foto: Siniša Luković
Miroslav Marušić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.08.2014. 16:22h

Direktor i glavni urednik tivatskog Radio Duxa, jedinog elektronskog medija hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, Miroslav Marušić, ekspresno je smijenjen sa tog položaja na hitno sazvanom sastanku Upravnog odbora NVO „Hrvatska krovna zajednica Dux Croatorum“, a koja je inače, formalni osnivač tog medija.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, predsjednik UO „Dux Croatoruma“ i bivši novinar i spiker Radio Duxa, Adrijan Vuksanović po hitnom je postupku sazvao sjednicu tog tijela na kojoj je predložio razriješenje Marušića sa direktorske funkcije.

Na ekspresno organizovanom sastanku kojem su prisustvovali i zaposleni u Radio Duxu, čak i roditelji nekih od najmlađih članova te redakcije, Marušić je smijenjen većinom glasova. Za njegovo uklanjanje sa mjesta prvog čovjeka jedinog hrvatskog radija i internet portala u Crnoj Gori koje je Marušić inače i uspostavio i „postavio na noge“ 2009. godine, glasili su Vuksanović, predsjednica HGI i ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, poslanica te stranke u Skupštini Crne Gore Ljerka Dragičević i član predsjedništava HGI i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.

Iako on nije bio formalni član te partije ali jeste bio na HGI-ovoj izbornoj listi za lokalne izbore u Tivtu, smjena Marušića može se smatrati nastavkom sječe „neposlušnih“ kadrova u HGI koji ne žele u svemu da slijepo slijede predsjednicu te partije Mariju Vučinović i njenu „desnu ruku“ Zvonimira Dekovića

Predsjednik te NVO i visoki funkcioner HGI Adrijan Vuksanović „Vijestima“ je rekao da je tačno da je UO izglasao odluku o smjeni direktora Radija Dux, ali da „ona formalno još nije stupila na snagu“.

"Zapisnik još nije napravljen niti je uručen Marušiću, postoji i neki rok za eventualnu žalbu, tako da to još nije formalno okončano. Tek nakon završetka kompletne procedure, moći ću da nešto konkretnije saopštim o razlozima ovog poteza", istakao je Vuksanović.

Iako on nije bio formalni član te partije ali jeste bio na HGI-ovoj izbornoj listi za lokalne izbore u Tivtu, smjena Marušića može se smatrati nastavkom sječe „neposlušnih“ kadrova u HGI koji ne žele u svemu da slijepo slijede predsjednicu te partije Mariju Vučinović i njenu „desnu ruku“ Zvonimira Dekovića.

HGI je prije par mjeseci već na sličan način „ušla u rat“ sa svojim dojučerašnjim istaknutim članom i odbornikom u SO Tivat mr Miomirom Abovićem koji je stranku napustio nezadovoljan politikom Vučinovićeve i Dekovića.

Njih je Abović optužio da su HGI pretvorili u „privjesak DPS“ i zbog svojih ličnih interesa, u drugi plan gurnuli interese Hrvata u Crnoj Gori koje bi HGI prvenstveno trebala zastupati.

Bonus video: