Počela fešta u Kotoru

Podizanjem karnevalske zastave, te tradicionalnom Muljanskom feštom od ribe, vina i piva na tamošnjoj rivi označen je početak kotorskih karnevalskih fešti
108 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2014. 20:38h

U Kotoru je večeras svečano otvoren XIII Internacionalni ljetnji karneval 2014. koji će trajati do 2. avgusta.

Podizanjem karnevalske zastave, te tradicionalnom Muljanskom feštom od ribe, vina i piva na tamošnjoj rivi označen je početak kotorskih karnevalskih fešti.

Ceremonijal je počeo defileom mažoretki ulicama Starog grada u pratnji Gradske muzike Kotora. Nakon riječi dobrodošlice kraljice karnevala Ive Miirošević I kapa Luke Knezovića, na jarbol pored gradskog sata podignuta je karnevalska zastava uz vatromet.

Nakon ceremonije otvaranja na glavnom gradskom Trgu od oružja priređen je koncert poznate hrvatske violončelistkinje Ane Rucner.

Programom karnevalskih fešti za danas je najavljene karnevalske igre bez granica na vodi koje se održavaju na gradskom bazenu s početkom u 20 časova.Nakon toga u 22 i 30 na glavnom gradskom trgu biće održan koncert klape Kumpanji sa Korčule.

Centralna fešta je u subotu 2. avgusta kada će maškarana povorka defilevovati glavnom gradskom saobraćajnicom od 21 sat.

Predsjednik Udruženja Fešta Vasilije Bajrović, kazao je da će osim domaćih karnmevalskih grupa učestvovati i karnevalska grupa iz Italije te dvije grupe iz Strumice.

"Dolaze nam i mažoretke iz Mostara, karnevalska grupa Korčulanke iz Hrvatske, a imamo najavu jedne gradske muzike sa mažoretkama iz Zagreba",kazao je Bajrović.

Organizator kotorskih karnevalskih svečanosti je Udruženje “Fešta”, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma, Opština Kotor, Nacionalna i Turistička organizacja Kotor.

Galerija

Bonus video: