Večeras počinje kotorski karneval

Karnevalske fešte svečano će biti otvorene večeras od 21 sat, podizanjem karnevalske zastave ispod sata u Starom gradu
110 pregleda 0 komentar(a)
kotor karneval, Foto: Radoje Milić
kotor karneval, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 31.07.2014. 09:32h

U Kotoru večeras počinje XIII Internacionalni ljetnji karneval 2014.koji će trajati do 2. avgusta.

Karnevalske fešte svečano će biti otvorene večeras od 21 sat, podizanjem karnevalske zastave ispod sata u Starom gradu, te tradicionalnom Muljanskom feštom od ribe, vina i piva na tamošnjoj rivi. Nakon toga na glavnom gradskom Trgu od oružja u 22 sata održaće se koncert hrvatske violončelistkinje Ane Rucner.

U petak 1. avgusta u 20 sati na gradskom bazenu na programu su karnevalske igre bez granica na vodi, a u 22 i 30 na glavnom gradskom trgu je koncert klape Kumpanji sa Korčule.

Centralna fešta je u subotu 2. avgusta kada će maškarana povorka defilevovati glavnom gradskom saobraćajnicom, u 21 sat.

Predsjednik Udruženja Fešta Vasilije Bajrović, kazao je da će osim domaćih karnevalskih grupa učestvovati i karnevalska grupa iz Italije te dvije grupe iz Strumice.

"Dolaze nam i mažoretke iz Mostara, karnevalska grupa Korčulanke iz Hrvatske, a imamo najavu jedne gradske muzike sa mažoretkama iz Zagreba", kazao je Bajrović.

Organizator kotorskih karnevalskih svečanosti je Udruženje “Fešta”, a pokrovitelji su Ministarstvo turizma, Opština Kotor, Nacionalna i Turistička organizacja Kotor.

Bonus video: