Hrebičkova: OEBS će nastaviti da podržava reformu pravosuđa

Marković je posebno izdvojio rezultate saradnje u oblasti uvođenja izvršiteljske službe u Crnoj Gori i obuke javnih izvršitelja
128 pregleda 0 komentar(a)
Janina Hrebičkova, Duško Marković, Foto: Ministarstvo pravde
Janina Hrebičkova, Duško Marković, Foto: Ministarstvo pravde
Ažurirano: 28.07.2014. 18:15h

Misija OEBS u Crnoj Gori nastaviće sa projektnom podrškom Vladi i Ministarstvu pravde u oblasti reforme pravosuđa i jačanja vladavine prava i u narednoj godini, imajući u vidu dosadašnju uspješnu saradnju, kazala je ambasadorka Misije OEBS Janina Hrebičkova.

Ona se danas sastala sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem, koji je zahvalio Misiji OEBS na podršci Ministarstvu na zakonodavnim aktivnostima kao i na pomoći jačanju kapaciteta u pravosuđu.

Marković je posebno izdvojio rezultate saradnje u oblasti uvođenja izvršiteljske službe u Crnoj Gori i obuke javnih izvršitelja.

Posebna tema sastanka bio je projekat OEBS-a u oblasti medijskih sloboda, dalje profesionalizacije službi za odnose sa javnošću u institucijama i organima za sprovođenje zakona kao i profesionalizacije medija i njihovog izvještavanja.

"Što je planirano da otpočne u jesen ove godine, a koji je nastao nakon niza konsultativnih sastanaka koje su predstavnici OEBS-a u prethodnom periodu obavili sa predstavnicima Vlade, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vrhovnog državnog tužilaštva, Vrhovnog suda i Uprave policije kao i sa vlasnicima, urednicima i novinarima svih medija u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Hrebičkova je zahvalila Markoviću na aktivnoj pomoći i podršci u inicijalnim fazama razrade projekta.

"Ona je informisala o načelnom planu njegove realizacije u smislu intenzivne obuke kadra u institucijama za sprovođenje zakona i obuke medijskih predstavnika, koja će poseban akcenat staviti na informisanje, sa jedne strane, o pravu javnosti da zna, a sa druge o obavezama onih koji izvještavaju u oblastima medijske etike, zaštite podataka o ličnosti i pravu na privatnost", kaže se u saopštenju.

Bonus video: