Parafiran Predlog sporazuma o tački susreta državnih granica

Cilj sporazuma je, kako se navodi,poštovanje principa suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti
0 komentar(a)
kosovski granični prelaz, Foto: Arhiva Vijesti
kosovski granični prelaz, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.07.2014. 15:47h

Predstavnici komisija za granicu Crne Gore, Albanije i Kosova parafirali su danas u Podgorici Predlog sporazuma o tački susreta državnih granica tri države koja je obilježena tromeđnom graničnom oznakom, i njenom održavanju.

U zajedničkom saopštenju komisija navodi se da će zaključivanje tog Sporazuma doprinijeti unaprjeđenju dobrosusjedskih odnosa, bezbjednosti, stabilnosti i saradnji u regionu.

Cilj sporazuma je, kako se navodi,poštovanje principa suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti tih susjednih država.

Na sastanku je, kako je saopšteno, dogovorena i dinamika implementacije Sporazuma o obnavljanju, popravci i održavanju graničnih oznaka duž crnogorsko-albanske državne granice, koji je potpisan u Podgorici 2009. godine, kao i nastavak aktivnosti na obavljanju poslova razgraničenja i utvrđivanja državne granice između Crne Gore i Kosova.

Predsjednici crnogorske, albanske i kosovske komisije, Milan Paunović, Engjel Begala i Murat Meha, zajednički su konstatovali da rješavanje bilateralnih pitanja između država ima izuzetan značaj za napredak u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus video: