Registracija motora i dalje problem

Po novim pravilima za registraciju dvotočkaša za tehnički pregled mora da postoji posebna linija i prostoriju
435 pregleda 3 komentar(a)
motori, Podgorica, Foto: Boris Pejović
motori, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.07.2014. 17:41h

Predsjednik Udruženja tehničkih pregleda Dejan Novaković kazao je da nakon nekoliko mjeseci prilagođavanja novim pravilima i uslovima registracije automobila, sada manja gužva za registrovanje auta.

On kaže da je, međutim, ostao problem registracije motora.

“Po novim pravilima za registraciju dvotočkaša za tehnički pregled mora da postoji posebna linija i prostoriju. Pošto je riječ o relativno velikom izdatku, mali broj tehničkih pregleda nudi i tu uslugu, ali ih ima u Podgorici”, kaže Novaković.

Ipak, problem postoji pa su se redakciji “Vijesti” javili motociklisti koji se žale da su platili kaznu policiji jer su vozili neregistrovani motor zbog toga što navodno nemaju gdje da završe tehnički pregled.

“Ne spori niko da postoji problem i da nema dovoljno radionica koje rade tehnički pregled motora. Isto tako nije tačna informacija da nema gdje u Podgorici da se registruje motor. Mi smatramo da bi registraciju svih motora trebalo odložiti do proljeća do kada bi se mogli stvoriti uslovi za pružanje te usluge”, kaže Novaković.

Novi uslovi za tehnički pregled automobila, koji su počeli da se primjenjuju odnedavno, vozačima su napravili velike probleme. Osim što se ozbiljnije kontorliše tehnička i ispravnost signalizacije, sada su uslov prolaska na tehničkom i ispravni podizači stakala, ispravne pumpice za pranje stakala i mnoštvo drugih sitnica koje ni na koji način ne utiču na bezbjednost vožnje.

Bonus video: