Jovović jedan od direktora "Vijesti", Kosović novi glavni urednik

Kosović je profesionalnu karijeru počeo kao novinar u prvoj redakciji portala “Vijesti”, a od 2012. godine je glavni urednik portala koji je najposjećeniji u zemlji
1113 pregleda 17 komentar(a)
Srdan Kosović, Foto: Privatna arhiva
Srdan Kosović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.09.2018. 06:29h

Najveća medijska grupacija u Crnoj Gori, okupljena oko brenda “Vijesti” saopštava da će od 1. oktobra novi glavni i odgovorni urednik biti Srdan Kosović.

Dosadašnji glavni urednik Mihailo Jovović će preuzeti poziciju programskog direktora ove najveće medijske kuće u Crnoj Gori.

Jovović će na novoj poziciji biti zadužen za programske projekte “Vijesti”, koordinaciju tima za istraživačko novinarstvo redakcije i biće mentor mladim urednicima i novinarima. Na poziciji glavnog urednika Jovović je bio od 2011. godine, a u redakciji je od osnivanja lista.

Kosović je profesionalnu karijeru počeo kao novinar u prvoj redakciji portala “Vijesti”, a od 2012. godine je glavni urednik portala koji je najposjećeniji u zemlji.

“Zahvaljujući Mihailu Jovoviću “Vijesti” su sa štampanim i online izdanjem najčitaniji, najuticajniji najkredibilniji medij, ne samo u Crnoj Gori. Takav rezultat je tim značajniji što je postignut u nenormalnim uslovima, pod konstantnim i nezabilježenim pritiskom i progonom vlasti i njenih zarobljenih institucija.

Mihailo je kao glavni urednik najviše doprinio razvoju istraživačkog novinarstva i podizanju profesionalnih standarda i kao takav može služiti kao uzor mladim novinarima.

Istovremeno, da poželim Srdanu Kosoviću mnogo uspjeha na poziciji glavnog urednika. Srdan je vrlo mlad postao urednik portala i na toj poziciji je postigao fantastičan rezultat, ali i pokazao znanje koje sada koriste i mediji iz regiona gdje kao predavač često gostuje”, rekao je Željko Ivanović u ime vlasnika “Vijesti”.

Kadić Bojanić izvršna direktorica, Ivanović šef borda

Od 1. oktobra poslove izvršnog direktora kompanije Daily Press, kao izdavača novine i portala “Vijesti”, preuzeće Marijana Kadić Bojanić.

Ona je prošla put od novinarke nedjeljnika “Monitor” do direktorice TV Vijesti. Posljednje četiri godine je napravila sjajan poslovni i profesionalni rezultat vodeći TV Vijesti.

“Marijana je jedan od najboljih menadžera u Crnoj Gori i ona već godinu vodi poslove ‘Vijesti’, pa je ovo samo formalizacija tog procesa”, kazao je Ivanović.

Željko Ivanović, koji je praktično od osnivanja bio izvršni direktor Daily Pressa prelazi na poziciju predsjednika borda, gdje će sa ostalim članovima, predstavnicima vlasnika, davati punu podršku novoj generaciji menadžera da što uspješnije nastave da vode najveću i najuticajniju medijsku grupaciju u Crnoj Gori.

Bonus video: