Transporter jahti dovezao brod za opsluživanje naftnih platformi

"MS Ramona" teška 182 tone, najveći je brod koji je do sada prevežen ovim tipom transportera u floti "Sevenstara"
296 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2014. 14:18h

Specijalizovani brod za prevoz teških tereta "Stadiongracht" holanske kompanije "Sevenstar Yacht Transport" uplovio je jutros u Boku Kotorsku sa pomalo neuobičajenim teretom.

Naime, holandski transporter, osim jedne 12-metarske jahte koje su uobičajeni teret kakave brodovi "Sevenstara" od prošle godine povremeno dovoze u Tivat, na svojoj je plaubi dovezao i 48-metara dugi tzv. suplajer, odnosno brod za opsluživanje naftnih platformi "MS Ramona".

"MS Ramona" teška 182 tone, najveći je brod koji je do sada prevežen ovim tipom transportera u floti "Sevenstara", kakav je 172 metra dugi „Stadiongracht“ od 16.639 bruto-tona.

Holandski transporter umjesto kako je to uobičajeno, na sidrište ispred tivatske marine Porto Montenegro, danas se usidrio na manje od milje zapadno od tivatskog naselja Donja Lastva gdje je u more sa svoje palube prvo spustio 12-metarsku jahtu, a potom u nešto komplikovanijoj i dugotrajnijoj operaciji, i znatno veći brod za ospluživanje naftih platformi.

"MS Ramona" inače, na "Stadiongracht" je ukrcana u SAD, u Teksasu, odakle je prevezena u Boku, a taj će brod sada sopstvenim pogonom nastaviti plovidbu do italijanske luke Ravena.

"Stadiongracht" kao i svi drugi brodovi "Sevenstar Yacht Tranporta“ u Boku Kotorsku dolazi posredstvom agencije „MRM Maritime" iz Tivta koja je prva u Crnoj Gori uvela uslugu brodskogtransporta jahti i drugih manjih plovila iz cijelog svijeta do Porto Montenegra.

Do sada je ove sezone u Boku uplovilo pet brodova holanske kompanije koji su ovdje dovezli tridesetak jahti sa više destinacija širiom svijeta, a današnji transport suplajera iz Teksasa, najveći je pojedinačni teret koji je na ovaj način stigaobrodovima "Sevenstara" u Crnu Goru.

Galerija

Bonus video: