Dina i Bojana zajedno rade i rešetaju

Djevojčice se odlično slažu na terenu, ne obaziru se na različitu boju puti, vrijedno treniraju i imaju želju - da postanu poznate
302 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2014. 15:48h

Zajedno treniraju i rešetaju mreže - Bojana Milović i Dina Jašaraj najbolje su golgeterke multietničkog ženskog fudbalskog kluba “Ribnica” sa Konika.

Jedanestogodišnja Bojana i godinu starija Dina odlično se slažu na terenu, ne obaziru se na različitu boju puti, vrijedno treniraju i imaju zajedničku želju - da postanu poznate.

Ako je suditi po rezultatima, na dobrom su putu. Sa ostalim drugaricama, na nedavno održanom turniru u malom fudbalu, pobijedile su čak i vršnjakinje iz najboljeg crnogorskog kluba “Palme” iz Podgorice.

Bojana, koja inače igra na poziciji desnog beka i trenira od šeste godine, slovi za najtalentovaniju fudbalerku u klubu i nada se da će uskoro dobiti i poziv za reprezentaciju.

“Gledajući svoga brata kako igra fudbal, poželjela sam i ja da se bavim ovim sportom”, kazala je Bojana, istakavaši da se tokom mečeva odlično slaže sa tamnoputom prijateljicom.

Dina, pak, trenira tek godinu, ali redovno daje golove.

U klubu koji postoji već 40 godina, djevojčice su razvrstane u četiri starosne grupe, a najmlađa igračica je petogodišnja Dina Fatić. Članarina je besplatna, iako, kako tvrdi predsjednik “Ribnice” Elvis Škrijelj, jedva uspiju da skrpe kraj sa krajem.

Na okupu ih drži želja da postanu poznate i da pobjeđuju.

Alen Mustafović

Škrijelj svakodnevno sarađuje sa djevojčicama i tvrdi da u multietničkom klubu ima puno talentovanih djevojčica.

“Kada odemo na putovanja i turnire, moram da dam riječ roditeljima romskih djevojčica da im se ništa loše neće dogoditi dok su sa nama, pa o njima posebno brinem”, kazao je Škrijelj.

Klub nema svoj teren, pa djevojčice treniraju tri puta nedjeljno na vještačkoj travi u dvorištu škole “Božidar Vuković”.

“Zimi nam je na raspolaganju sala”, kazao je Škrijelj.

On je istakao da su nekada imali svoje terene i da su im nadležni obećali da će ih uskoro ponovo dobiti.

I mali poliglota sa Konika, Alen Mustafović, juče driblao

Na polovini terena juče su trenirali dječaci istog uzrasta, među kojima su bile i poliglote sa Konika Alen Mustafović i njegov brat Hasan.

Oni žive u trošnoj kući sa još pet članova porodice, a osim što govore po šest stranih jezika, nadareni su i za fudbal, o čemu su “Vijesti” ranije pisale.

Nakon toga, Alenu se ispunila želja pa je zaigrao na terenu Fudbalskog kluba “Ribnica”, a od fudbalera iz inostranstva koji igra za FK “Mladost” dobio je nove patike, kao podsticaj da nastavi sa redovnim treninzima.

Galerija

Bonus video: