Tivat: Počelo "Ljeto dobrog ukusa"

Posebno interesovanje gosti su pokazali za ribu i plodove mora pa su tako mogli uživati u oradi i brancinu na žaru, mušljama...
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2014. 13:27h

Pune terase i restorani četiri lokala, odličan štimung, primorski melos i zadovoljni komentari gostiju ali i ugostitelja, obilježili su sinoć početak ovogodišnje turističke manifestacije „Ljeto dobrog ukusa“ u Tivtu.

Ovaj gastronomsko-etnološka fešta koju već nekoliko godina za redom priređuje Turistička organizacija Tivat, pokazala se kao jedan od najpopularnijih i najposjećenijih događaja namijenjenih kako gostina, tako i domaćinima na Tivatskoj rivijeri.

Potvrdilo se to i sinoć kada je u hotelima „Mimoza“ i „Magnolija“, restoranu „Lungo mare“ i u konobi „Bachus“, istovremeno priređena prva u nizu gastro-večeri ovogodišnjeg „Ljeta dobrog ukusa“.

Tražilo se mjesto više jer su ugostitelji i restorateri ponudili specijalitete bokeške i mediteranske kuhinje po posebnim promotivnim cijenama, a veče su primorskim i crnogorskim melosom dodatno „obojili“ “Castel Nuovo Bend”, grupa “Škuribanda”, Trio Tradicija, Svetlana Raičković i „Grlice“, klape „Jadran“ i „Incanto“ i folklorni ansambl „Boka“.

Posebno interesovanje gosti su pokazali za ribu i plodove mora pa su tako mogli uživati u oradi i brancinu na žaru, mušljama, žboguljama, ulignjima, crnom rižotu i brojnim sličnim morskim delicijama.

“Manifestacija “Ljeto dobrog ukusa” je koncipirana kao spoj svega dobrog -dobre gastro ponude, specijalitetima mediteranske kuhinje i interesantnom kulturno zabavnom program. Ove godine smo uveli neke izmjene u manifestaciji koja se i inače, pokazala kao dobra i posjećena. Željeli smo njen početak da obilježimo na neobičan način istovremenim programom na četiri lokacije u gradu. Na svim tim mjestima je različit kulturno-zabavni program i gastro ponuda. Turisti imaju priliku da probaju specijalitete mediteranske kuhinje, uživaju u muzici i ovoj večeri", istakla je Tamara Petković iz tivatske Turističke organizacije dodajući da je sledeća gastro-veče “Ljeta dobrok ukusa” na program 11. jula u restoranu “Lugo mare” na gradskoj plaži u Tivtu.

Galerija

Bonus video: