Slučaj Informer: (Ne) smiju opet da gaze ljude?

Da li je tabloid blizak vrhu DPS-a, moguće zabraniti, te kakva će biti korist od odluke Osnovnog suda da zabrani distribuciju objavljenih tekstova, dilema je na koju nema odgovora
24 komentar(a)
Informer, Foto: Boris Pejović
Informer, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.07.2014. 06:19h

Što će se desiti ako "Informer" nastavi sa objavljivanjem vulgarnih tekstova koji vređaju ličnost i dostojanstvo uticajne aktivistkinje nevladinog sekora, njene kolege, ali ni ugledni pravnici i predstavnici državnih organa kojima je ova problematika bliska, ne mogu da kažu.

Da li bi tabloid, blizak vrhu DPS-a, trebalo trajno zabraniti i da li je to moguće, te kakva će biti korist od odluke Osnovnog suda u Podgorici da zabrani distribuciju već objavljenih tekstova, dilema je na koju nema odgovora.

Pravnici iz civilnog sektora koji su juče jedini bili voljni da ovo komentarišu, uglavnom su saglasni da je zakonska regulative loša i da ona donekle opravdava besmisleno reagovanje tužilaštva i suda.

Ali, tumačenje suštine Zakona o medijima i dovođenje u vezu sa Ustavom otvara prostor, smatraju oni, da se stane na put narušavanju javnog morala i ličnog dostojanstva.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 4. jul

Bonus video: