Jovanović: Studenti će živjeti i učiti u boljim uslovima

Na informativnoj građevinskoj tabli piše da će rekonstrukcija studentskih domova biti završena 13. septembra, odnosno do početka školske godine
97 pregleda 1 komentar(a)
Đački dom, Foto: Boris Pejović
Đački dom, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.06.2014. 14:49h

Direktor JU "Dom učenika i studenata" Radoslav Jovanović tvrdi da će studenti i učenici sljedeću školsku godinu dočekati u novijim i bolje opremljenim domovima.

Reporteri "Vijesti" vidjeli su u srijedu da se uveliko gradi u đačkom domu i Plavom dvoru.

Jovanović je istakao da su radovi počeli prije nedjelju dana:

"Radove izvodi konzorcijum iz Nikšića i zadovoljan sam kako rade. Mislim da će to lijepo ispasti i da će studenti živjeti i učiti u mnogo boljim uslovima u novoj školskoj godini".

Tvrdi da će rekonstrukcija svih studentskih domova u Podgorici koštati oko 700 hiljada eura. Istakao je da će se u Plavom dvoru kupatila u sobama 102 i 103 prilagoditi potrebama lica sa hendikepom.

U ostalim domovima biće ugrađena pvc bravarija, zamijenjena podna i zidna keramika, urađena hidroizolacije podova i dijela zidova...

Na informativnoj građevinskoj tabli piše da će rekonstrukcija studentskih domova biti završena 13. septembra, odnosno do početka školske godine.

Ministarstvo prosvjete i sporta je početkom juna potpisalo ugovor o adaptaciji sedam studentskih domova u Crnoj Gori, kojim su predviđeni “građevinsko - zanatski, elektro i hidrotehnički radovi”.

Na sajtu ministarstva objavljeno je da je, u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke, za adaptaciju obezbijeđeno 879.406 eura.

Bonus video: