"Promoterka" prevarila penzionerku obećanjem o popustu

“Izgledala je vrlo ozbiljno i otmeno i potpuno me je uvrjerila u svoju priču"
88 pregleda 9 komentar(a)
Kosmodisk, Foto: Boris Pejović
Kosmodisk, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.06.2014. 06:48h

Sugrađanka Bosiljka Fatić tvrdi da je prevarena prilikom kupovine “kosmodiska”, odnosno steznika za kičmu. Ona je ispričala da joj je žena srednjeg rasta, starosti od 40 do 50 godina, koja se predstavila kao promoterka, obećala popust od 30 odsto u apoteci “Galenika”, ako kupi steznik.

“Izgledala je vrlo ozbiljno i otmeno i potpuno me je uvrjerila u svoju priču. Ispričala nam je kako se na ulazu u Klinički centar otvara apoteka 'Galenika' i da nas je nasumično izabrala za veliki popust”, kazala je vremešna Fatić, dodavši da nije upamtila ime “promoterke”.

Ona se, međutim, razočarala shvativši da je prevarena, kada je u ponedjeljak saznala da kod Kliničkog centra nije predviđeno otvaranje apoteke.

“S obzirom na to da smo muž i ja penzioneri, ovaj popust bi nam dobro došao... Ta gospođa mi je dala neki papir sa kojim bi navodno u apoteci uzela karticu, koja bi mi omogućila popust. Bila sam u Kliničkom centru i oko pola sata sam tražila tu apoteku, a onda su mi kazali da tamo 'Galenika' niti postoji, niti će postojati”, ispričala je Fatić.

Uputstvo za korišćenje steznika je na turskom jeziku, a na kutiji je engleski. Iz komanije “Dormeo TV Shop” su saopštili “Vijestima” da imaju veliki problem sa navodnim promoterima koji prodaju “kosmodisk” i da upravo zbog toga putem reklama obavještavaju građane da se steznik može kupiti samo u njihovim prodavnicama, ili porudžbom.

NIje prijavila policiji, samo želi da upozori građane

Fatić je kazala da prevaru nije prijavljivala policiji, već da samo želi da upozori građane da ne budu lakovjerni.

“Pitala sam kontakt policajca i on mi je kazao da odem u policiju da prijavim prevaru, ali nijesam željela da me policija ispituje i da tamo gubim vrijeme...”, kazala je.

Bonus video: