"Udar" organizuje protest zbog pisanja "Informera"

Iz grupe su rekli da žele da podrže "heroinu crnogorskog građanskog bunta"
15 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2014. 14:04h

Neformalna grupa "Udar" organizuje protest večeras u 19 časova ispred Tužilaštva, zbog pisanja tabloida Informer.

"U Crnoj Gori došlo je vrijeme da svako može uraditi bilo šta, na bilo koji način se poigrati sa nečijim ugledom i dostojanstvom, a da za to ne snosi posljedice.

Ova tema je posebno osjetljiva ako se ima u vidu da je sada u pitanju jedna žena, a da je vjekovima unazad Crna Gora gajila kult žene, kao majke, ćerke, sestre, supruge, jednog veličanstvenog - nedodirljivog bića", naveli su ranije iz Udara.

Oni su rekli da žele da podrže "heroinu crnogorskog građanskog bunta".

"Osobi do čijeg je pojavljivanja bilo koji oblik građanskog bunta bio samo misaona imenica. Osobi - koja je postala simbol borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i svih drugih oblika bezakonja i tiranije. Ženi instituciji! Osobi koja je Crnu Goru probudila iz decenijskog košmara i naučila nas da sanjamo o slobodi i demokratiji. Sada je vrijeme da toj osobi kažemo hvala. Hvala za sve ono što godinama radi za nas, našu djecu, našu budućnost.

Pozivamo sve slobodne ljude, udruženja žena, kao i druga udruženja,, medije, sindikalce, grupe, pojedince da nam se u ponedjeljak u 19 sati pridruže na protestnom skupu ispred Tužilaštva odakle ćemo ukazati put do centra iz kojeg se finansiraju i naručuju ova i slične afere za koje scenario i režiju potpisuje ova najozloglašenija i najbestidnija beba..

Danas je Vanja, sjutra će biti vaša supruga, majka, ćerka, sestra", poručuje Udar.

U utorak ispred "Informera"

Novinar i kolumnista Marko Milačić je na svom Facebook profilu najavio da se "akcija nastavlja i sjutra u 11 časova".

"Tada se okupljamo ispred opštinskog odbora DPS-a, preko puta stare zgrade vlade, pa odatle idemo ispred redakcije "dnevnika" "Informer" , koja se nalazi preko puta - Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 13. Odatle ćemo se, nakon kraćeg performansa, uputiti do kancelarije čovjeka (opet tu, u blizini), koji za račun premijera koordinira ovakvim i sličnim medijskim hajkama", piše Milačić.

On poziva predstavnike medija i civilnog sektora, novinare, slobodne pojedince i sve ostale da prisustvom pokažu da ne prihvataju "ovaj i ovakav bestidni teror".

Galerija

Bonus video: