Mještani stare Dalmatinske sakupljaju potpise da ne bi ostali bez puta

Miomir Mugoša ranije je obećao da niko neće ostati bez priključka na ulicu
0 komentar(a)
Dalmatinska, mještani, Foto: Savo Prelević
Dalmatinska, mještani, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.06.2014. 15:22h

Mještani stare Dalmatinske juče su počeli da prikupljaju potpise protiv zatvaranja dijela te ulice, zbog čega bi, tvrde, tridesetak kuća ostalo bez direktnog izlaza na novu ulicu.

Mještanin Novak Šćepanović istakao je da su starosjedioci prije četrdesetak godina izgradili staru Dalmatinsku ulicu koja ih je povezivala sa gradom.

“Smatram da bi mnogo bolje bilo da se napravila od naše ulice jednosmjerna, ili da se ovaj problem riješi na neki drugi način, a ne da moramo da kružimo kako bismo došli do svojih kuća”, kazao je Šćepanović.

Mještani su ranije optužili Glavni grad da ovaj dio ulice zatvara, kako bi tadašnji glavni arhitekta Vesna Rakčević, čije se imanje graniči sa ulicom, na tom mjestu izgradila kuću.

Oni su ranije protestovali jer bi, tvrde, zbog 40 metara ulice morali da kruže preko Vranića da bi djecu odveli u školu.

Zatvaranje dijela ulice predviđeno je nakon završetka svih priključaka na novu Dalmatinsku...

Otvarajući novu Dalmatinsku ulicu, odlazeći gradonačelnik Miomir Mugoša je, na pitanje jednog od mještana, kazao da će stare ulice imati pet priključaka.

“Nova Dalmatinska ulica je davno obećana... Od 1990. godine znate koliko je bespravnih objekata urađeno, koliko je prometovano zamljišta ali nijedan objekat ovdje po sada važećem planu koji je donesen 2006. godine neće ostati bez priključaka na Dalmatinsku ulicu”, obećao je tada Mugoša.

Šćepanović, međutim, tvrdi da se ni na jednom od tih priključaka ne mogu mimoići dva automobila, zbog čega je, tvrdi, od otvaranja nove ulice zabilježen veliki broj udesa.

Bonus video: