Glavni grad: "Trim bar" od aprila nelegalno radi

Iz Glavnog grada tvrde da se Čelebić nije pridržavao odobrenja za postavljanje kioska i ljetnje bašte, ni dok su bila validna
55 pregleda 5 komentar(a)
Trim bar, Foto: Boris Pejović
Trim bar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.06.2014. 17:54h

Iz Glavnog grada tvrde da vlasnik “Trim bara” u Tološkoj šumi Joko Čelebić od aprila nelegalno radi, jer mu su mu istekla odobrenja.

Saopštili su da je Čelebić, “radi sticanja većeg profita nelegalno zauzeo i gotovo duplo veću površinu zemljišta”, nego što mu je odobreno.

Rušenje Čelebićevog kafića planirano je za 18. jun, u sklopu revitalizacije Tološke šume. Na toj lokaciji predviđena je izgradnja novog ugostiteljskog objekta, za koji treba da se raspiše tender...

Čelebić je ranije kazao “Vijestima" da je sa pojedincima iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj i Komunalne policije imao usmeni dogovor da će njegov lokal, za koji ima sve dozvole, raditi dok ne bude raspisan tender, na koji je planirao da se prijavi.

Iz Glavnog grada,međutim, tvrde da se Čelebić nije pridržavao odobrenja za postavljanje kioska i ljetnje bašte, ni dok su bila validna.

“Čelebić ne samo da već dva mjeseca izbjegava obavezu da ukloni kiosk kafe bara i baštu, za koje mu zbog planiranih i već početih radova na obogaćivanju ponude u Tološkoj šumi nisu produžena odobrenja, nego je, što sa žaljenjem konstatujemo, u cilju sticanja većeg profita nelegalno zauzeo i gotovo duplo veću površinu zemljišta u odnosu na onu koja mu je ranije bila odobrena“, saopšteno je iz PG biroa.

Potpisivanje peticije protiv rušenja lokala je u toku i do sada je potpisalo više od 500 građana.

Iz PG biroa tvrde da Čelebić obmanjuje javnost navodeći da ima „sve dozovle” za lokal i da je radio u skladu sa zakonom.

Iz PG biroa tvrde da Čelebić obmanjuje javnost navodeći da ima „sve dozovle” za lokal i da je radio u skladu sa zakonom

”Komunalna policija Glavnog grada 14. aprila utvrdila je da nema odobrenje za baštu, a 22. aprila da nema odobrenje ni za kiosk, i naložila mu da sam ukloni objekte ukoliko u zakonskom roku ne pribavi odobrenje, što nije učinio“, piše u saopštenju.

Nakon što je okončana zakonska procedura, Komunalna policija je, kako je saopšteno, 11. juna pristupila administrativnom izvršenju rješenja o uklanjanju objekata, ali je Čelebić, „uz pomoć većeg broja lica iz svog lokala, nezakonito spriječio da to uradi, služeći se kako sam ističe, „svim sredstvima” da ostane u Tološkoj šumi“.

„Pozivamo gospodina Čelebića da se ipak služi isključivo zakonitim sredstvima. ...To znači da se prijavi na javni oglas koji će biti raspisan za korišćenje novog savremenog ugostiteljskog objekta koji će se izgraditi u okviru projekta revitalizacije Tološke šume“, saopšteno je iz Glavnog grada.

Na tenderu neće biti privilegovanih

Čelebićevo očekivanje da ima prednost na tenderu, tvrde iz PG biroa, nije u skladu sa zakonom, a ne bi bilo u skladu ni da bilo ko drugi ima prednost, „u šta on navodno sumnja“.

“Uvjereni smo da se građani Podgorice, a posebno ljubitelji prirode i rekreacije, raduju novim sadržajima u Tološkoj šumi. Radovi su počeli izgradnjom bunara i postavljanjem ograde, a nastaviće se narednih dana kada se stvore uslovi za to, uklanjanjem postojećeg kioska i bašte“.

Bonus video: