Radojević: CGES pokušao da mi nezakonito upadne na imovinu

Vlasnik imanja tvrdi da je policajac nakon razgovora sa njegovim advokatom pozvao nadređene i dobio uputstva da se policija vrati
137 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2018. 11:56h

Dvoje policijskih auta, kola hitne pomoći, kao i dva džipa Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) i Elektromontaže vratili su sa imanja Mirka Radojevića u pivskom selu Gornja Brezna, gdje je CGES trebalo da nastavi radove na dalekovodu 400 kv.

Radojević tvrdi da je policajac nakon razgovora sa njegovim advokatom pozvao nadređene i dobio uputstva da se policija vrati.

Ponovio je da parcela na kojoj CGES namjerava da izvodi radove nije obuhvaćena nikakvim aktom eksproprijacije, potpune niti nepotpune, da je policijska asistencija u njegovom slučaju nezakonita, da je rješenje o privremenoj mjeri i prolasku preko njegovog imanja, koje je, donio sudija Osnovnog suda u Niksiću, nezakonit, kao i da je nezakonito rješenje o nepotpunoj eksproprijaciji za put preko njegove parcele do stubnog mjesta koje je donijela Direkcija za nekretnine, područna jedinica Plužine.

„To je urađeno u postupku gdje me niko nije zvao da uzmem učesće, nisu uradili parcelaciju niti prenamjenu zemljišta koje je bilo šuma i pašnjak, posjekli su šumu, nasuli šljunak, i sada bahato i nezakonito upadaju na moju imovinu. Bilo je strašno i pogledati. Došlo je deset policajaca i kola Hitne pomoći, kao da je ratno stanje“, kazao je Radojević.

Ponovio je da su sva rješenja o nepotpunoj eksproprijaciji u Pivi, koje je donijela Direkcija za nekretnine u Plužinama, ništavna, jer nijedno ne sadrži rok niti obavezu vraćanja u prvobitno stanje, što je osnova za nepotpunu eksproprijaciju.

Galerija

Bonus video: