Ukrajinac u Grblju hoće da izgradi akva park

Planirano je da bude zaposleno od 150 do 200 radnika
65 pregleda 16 komentar(a)
akva park, Foto: Shutterstock
akva park, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.06.2014. 17:16h

Ukrajinski poslovni čovjek namjerava da do 2016. godine sagradi akva park sa delfinarijumom na lokalitetu Trešanjski mlin u Grblju, pored magistralnog puta Kotor - Budva. Riječ je o lokaciji nekadašnjeg divlje deponije komunalnog otpada, na kojoj je tebalo da se gradi regionalna deponija za primorske opštine, ali se od tog projeta odustalo zbog protivljenja mještana.

Direktor i vlasnik firme “Aqualand Montenegro” Dmitry Lyarskiy kazao je “Vijestima” da oni imaju nekoliko akva parkova u Ukrajini i istočnoj Evropi, te da žele da ovaj projekat realizuju u kotorskoj opštini kao jedan novi vid turističke ponude.

“U Crnoj Gori osim mora i plaža, ima jako malo infrastrukture u smislu turističke ponude. Čuli smo da je proteklih godina bilo nekoliko najava za gradnju akva parkova na primorju, ali ne znam zašto nijedan od tih projekata nije realizovan. Ovdje smo godinu i ovo je prvi projekat koji planiramo da realizujemo u Crnoj Gori. Zasada je investicija planirana na oko osam miliona eura, što će naravno zavisiti od cijene zemljišta koju još ne znamo”, rekao je Lyarsky.

On ističe da je riječ o investiciji koja nije samo dobra za njih kao investitora, već i za Kotor i Crnu Goru jer je riječ o novom atraktivnom vidu turističke ponude, te zapošljavanju lokalnog stanovištva.

Planirano je da u sezoni bude zaposleno od 150 do 200 radnika.

Ukrajinski investitor namjerava da otkupi zemlju na lokaciji čija površina je oko 30.000 kvadrata. “Trenutno čekamo odgovor od opštine Kotor o otkupu zemlje. Zakup nam nije prihvatljiv”, rekao je je Lyarskiy.

On je rekao da u realizaciji ovog projekta imaju podršku od gradonačelnice Marije Ćatović i potpresjednika Opštine Branka Nedovića, te da će u zavisnosti kako se pokaže ovaj projekat, možda i u Ulcinju izgraditi akva park.

Bonus video: