Škatarić: NP "Skadarsko jezero" sve posjećeniji

“Bilježi se trend povećanja broja posjetilaca iz godine u godinu, te u skladu sa tim, očekujemo da se i ove godine broj ljubitelja prirode poveća za 15 do 20 odsto”
65 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Shutterstock
Skadarsko jezero, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.06.2014. 13:08h

Direktor Nacionalnog parka “Skadarsko jezero” Goran Škatarić kazao je da turisti sve više posjećuju ovo zaštićeno područje i da očekuje da se isti trend nastavi i ove godine.

“Bilježi se trend povećanja broja posjetilaca iz godine u godinu, te u skladu sa tim, očekujemo da se i ove godine broj ljubitelja prirode poveća za 15 do 20 odsto”, kazao je Škatarić prilikom obilježavanja Dana pelikana i Svjetskog dana zaštite životne sredine.

Dan pelikana obilježen je ispred renovirane osmatračnice za ptice na Stanaju, u blizini Božaja, a događaju su prisutvovali Nacionalni parkovi Crne Gore, Agencija za zaštitu životne sredine, Fondacija Petrović Njegoš, Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i učenici osnovnih škola u Golubovcima i Tuzima.

Proslava Dana pelikana dio je šireg projekta, čiji je cilj zaštita dalmatinskog pelikana i promocija Skadarskog jezera i započet je prošle godine.

Do sada je renoviran toranj za posmatranje ptica, što su finansirale fondacije Princa Alberta II od Monaka i Petrović Njegoš, a pored su postavljeni info paneli sa osnovnim informacijama o Skadarskom jezeru.

Bonus video: