Morsko dobro doniralo 10.000 eura za ugrožene u BiH i Srbiji

Korisnici Telenor mreže svakim SMS-om poslatim na broj 14543 i dalje mogu da doniraju po jedan euro
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2014. 12:21h

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za pomoć žrtvama poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini izdvojilo je 10.000 eura.

Kako se navodi iz ovog preduzeća, 5.000 eura izdvojeno je za žrtve u Bosni i Hercegovini i 5.000 eura za žrtve poplava u Srbiji.

Pripadnici Vojske CG donirali više od 37.000 eura za ugrožene u poplavama

Na osnovu inicijative pokrenute u Vojsci Crne Gore povodom poplava u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini, pripadnici Vojske Crne Gore donirali su svoju dnevnu zaradu za maj 2014. godine u cilju ublažavanja posljedica na ugroženim područjima.

U humanitarnoj akciji učestvovalo je 1.839 pripadnika Vojske, a prikupljena su sredstva u iznosu 37.607,20 eura.

Korisnici Telenora poslali 84.305 poruka za ugrožene u poplavama

Korisnici Telenora su do devet sati jutros poslali ukupno 84.305 poruka na donatorski broj namijenjen za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima Srbije i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz kompanije.

"Telenor korisnici nastavljaju da daju svoj doprinos velikim brojem poruka, a sredstva se uplaćuju Crvenom krstu koji će ih usmjeriti za pružanje neophodne pomoći. Građani Crne Gore su svjesni važnosti da i dalje treba da doniraju putem SMS-a jer je upravo sada pred ugroženim stanovništvom najveći izazov, a to je sanacija štete.“ saopštila je Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije.

Korisnici Telenor mreže svakim SMS-om poslatim na broj 14543 i dalje mogu da doniraju po jedan euro, a na donirani iznos se ne naplaćuje porez.

Iz Telenora podsjećaju da korisnici mogu da daju doprinos slanjem prazne poruke, te napominju da neki telefoni zahtijevaju unos barem jednog znaka ili slova.

Galerija

Bonus video: