Besplatan WI-FI na još lokacija u centru Podgorice

Besplatan internet za sada najviše koriste studenti
0 komentar(a)
Trg republike Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Trg republike Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.05.2014. 12:20h

Besplatni bežični Internet, pod nazivom “Free Montenegro”, u Podgorici najviše koriste studenti u zgradama Ekonomskog i Pravnog fakulteta i stanari studentskih domova.

Iz Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije “Vijestima” su saopštili da su i očekivali da će besplatni Internet najviše koristiti studentska populacija.

Iz tog Ministarstva rečeno je da je projektom "Wireless Montenegro", koji realizuju u saradnji sa ostalim resorima, građanima Podgorice omogućeno da besplatan internet koriste na 14 lokacija na području podgoričke opštine.

Pojasnili su da je besplatnim signalom pokriven Kliničko-bolnički centar, dio Ulice Novaka Miloševa, Ekonomski i Pravni fakultet, zgrada Rektorata Univerziteta Crne Gore - park tehničkih fakulteta, Aerodrom Golubovci, željeznička stanica, Gradski stadion, dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, Elektrotehnička i Ekonomska škola, novi studentski dom, Rimski i Trg Republike u centru grada.

Iz Ministarstva je saopšteno da će dodatne lokacije u centru Podgorice uskoro biti pokrivene besplatnim bežičnim Internet signalom.

Sekretar Ministarstva, Sandra Veličković u ovo vrijeme prošle godine za medije je najavila većinu projekata koji su u roku realizovani, a tada je poručila građanima Podgorice da ukoliko njihov računar, tablet ili mobilni telefon prepoznaju Wireless mrežu pod nazivom Free Montenegro, da je izaberu i opušteno i besplatno surfuju internetom. Veličković je podsjetila da je u sklopu projekta Wireless Montenegro, počela realizacija projekta besplatan bežični pristup internetu za građane Crne Gore. “Od kako je sistem u funkciji registrovano je oko 300 hiljada konekcija”, rekla je tada Veličković.

Bonus video: