Talić: Hvala Crnoj Gori na nesebičnoj pomoći BiH

Na stranici Pomozi.me je objavljen raspored brojnih akcija za prikupljanje pomoći za ugrožene u poplavama, dodajte akciju za koju vi znate!
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2014. 15:32h

Ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Izmira Talića izrazio je najiskreniju zahvalnost Crnoj Gori, njenim zvaničnicima i građanima na nesebičnoj pomoći koju su pružili usled elementarne nepogode koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu.

"Crna Gora i njeni građani nadmašili su sva očekivanja u pružanju pomoći BiH i na taj način pokazali da smo u najtežim trenucima naslonjeni jedni na druge", istakao je Talić.

Na račune za pomoć poplavom zahvaćenim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, koje je Privredna komora Crne Gore, u dogovoru sa Privrednom komorom Srbije i Vanjskotrgovinskom komorom BiH, otvorila u Crnoj Gori, do danas u 14 sati je ukupno uplaćeno 55.120 eura, i to 26.810 eura na račun za pomoć Srbiji, te 28.310 eura za pomoć Bosni i Hercegovini.

"Na poziv koji je uputila crnogorska Privredna komora do sada se odazvao veliki broj privrednih subjekata, koji su se u skladu sa svojim mogućnostima pridružili velikoj humanitarnoj akciji koja se odvija u cijeloj Crnoj Gori. Takođe, veliki broj crnogorskih kompanija je uputio materijalnu pomoć u vidu proizvoda koji su najneophodniji u poplavljenim područjima", saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

iz Privredne komore podsjećaju i na brojeve računa na koje se mogu uplatiti sredstva:

- za Srbiju - kod Hipotekarne banke: 520-688-48

- za Bosnu i Hercegovinu - kod Erste banke: 540-7038-80.

Centralna banka pomaže sa 15 hiljada eura

Centralna banka Crne Gore opredijelila je 15 hiljada eura, na ime pomoći područjima Srbije i Bosne i Hercegovine, ugroženim posljedicama katastrofalnih poplava čime se CBCG uključuje u široku akciju solidarnosti Crne Gore sa zemljama regiona.

Tri šlepera PC Riviera iz Kotora

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić je podsjetio da je vitalnost i solidarnost naroda našeg regiona da pomaže karakteristična u ovako teškim trenu

U Distributivnom centru "Laković" U Podgorici danas je utovareno tri šlepera pomoći Poslovnog centra Riviera za ugrožene u poplavama u Srbiji, saopšteno je iz te kompanije.

Prema riječima vlasnika i direktora PC Riviera Gojka Kovačevića menadžment PC Riviere se odlučio da uputi pomoć u vrijednosti od 15.000 eura.

"Sa tugom smo još prvog dana poplava gledali katastrofalne posljedice i odmah smo se odlučili da izdvojimo pomenutu sumu kao pomoć. Međutim, odlučili smo se toga dana da napravimo konsultacije sa odgovornima u prosljeđivanju te pomoći kako bi odabrali ono što se smatra da je najneophodnije. Nešto vremena oduzima i procedura upućivanja pomoći ali ono što je najbitnije da će ta pomoć stići tačno onima kojima je potrebna. I naši službenici su tražili da lično dođu iz Kotora i učestvuju u ubacivanju robe u šlepere u Distributivnom centru "Laković". Nadamo se da će ovaj naš čin biti podsticaj i za druge kompanije koje nijesu do sada da počnu da šalju pomoć", kazao je Kovačević.

Crnogorski telekom: Na broj 14543 dosad poslato 92.539 poruka

Korisnici Telekom mobilne mreže jutros do 9 časova poslali su ukupno 92.539 SMS-ova na broj 14543 za pomoć građanima pogođenim poplavama u regionu, saopšteno je iz te kompanije.

SMS donatorska linija 14543 je otvorena 16. maja za korisnike mobilne telefonije, a cijena SMS-a ka tom broju iznosi 1 euro.

Telekom se odriče svojih prihoda, a Vlada Crne Gore je, podsjećaju iz Telekoma, objavila da neće naplaćivati PDV na poruke ka ovom broju.

Novac koji bude sakupljen preko donatorske linije biće uplaćen na račun Crvenog krsta Crne Gore, i preko Crvenog krsta država u regionu upotrijebljen za saniranje štete i konkretnu pomoć ugroženom stanovništvu.

"Raduje nas što se ovako veliki broj naših korisnika odazvao akciji i što smo zajedno pokazali solidarnost i pomogli stanovnicima susjednih država čiji su životi ugroženi vremenskim nepogodama", navodi se u saopštenju Telekoma.

Pomoć pružilo i Udruženje taksista sa aerodroma u Tivtu

Pedeset članova Udruženja taksista sa aerodroma Tivat, uplatio je danasna jedinstveni žiro račun za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji iznos od 540 eura.

Prema riječima organizatora akcije Dejana Pipera, riječ je o simboličnom činu.

„Ovaj mali znak pažnje je posvećen prije svega našim klijentima. Najveći dio naših mušterija je iz Srbije i Rusije, pa je prirodno da im u ovim teškim trenucima pokažemo da smo uz njih. Skupljanju novčane pomoći odazvali su se svi naši članovi,” objasnio je Piper.

Triglav grupa donira više od 150.000 eura

Triglav grupa, čiji je dio i Lovćen osiguranje, započela je aktivnosti za isplatu šteta i za organizaciju pomoći područjima na Balkanu pogođenima poplavama. Lovćen osiguranje i ostala društva i zaposleni u Triglav grupi namijenili su pogođenim područjima donaciju u visini više od 150.000 eura.

Humanitarna akcija "Žena ženi" i u Podgorici >>>

Pomoć za ugrožene životinje ne uplaćujte na račune CG društava >>>

Na stranici Pomozi.me je objavljen raspored brojnih akcija za prikupljanje pomoći za ugrožene u poplavama, dodajte akciju za koju vi znate!

Galerija

Bonus video: