DF: Svi zaposleni u Crnoj Gori da odvajaju dio zarade za pomoć

"molimo i pozivamo sve građane da svi, koliko možemo, pomognemo rođacima i prijateljima, i da na taj način pokažemo da smo spremni da sa njima budemo i u dobru i u zlu"
213 pregleda 95 komentar(a)
Srbija poplave, Dragan Bjelogrlić pomoć, Foto: FoNet
Srbija poplave, Dragan Bjelogrlić pomoć, Foto: FoNet
Ažurirano: 17.05.2014. 12:43h

Demokratski front (DF) pokrenuće hitnu inicijativu prema Skupštini i Vladi, kako bi svi zaposleni u Crnoj Gori izdvajali jedan dio zarade za pomoć ugroženima u Srbiji.

DF je, kako je saopštio funkcioner tog saveza, Andrija Mandić, zadovoljan zbog toga što se veliki broj građana Crne Gore odazvao na njihov i poziv drugih organizatora za pomoć ugroženoj Srbiji, koju je pogodilo katastrofalno nevrijeme.

"Dobrovoljci iz Crne Gore, vatrogasne jedinice i druge strukture su na putu ka Srbiji ili se već nalaze na najugoženijim mjestima poput Šapca. Ta akcija se nastavlja, i sjutra će u još većem broju, u našoj organizaciji i organizaciji drugih subjekata i državnih organa, na stotine novih ljudi poći da pomogne građanima Srbije", kazao je Mandić.

Istovremeno, dodao je, sakuplja se materijalna i novčana pomoć koja će se distribuirati najugroženijim područjima.

"Mi nikada ne smijemo zaboraviti koliko je bilo veliko srce Srbije kada je Crnu Goru 1979. godine pogodio katastrofalni zemljotres. Njihova solidarnost je bila bratska i godinama je svaki zaposleni u Srbiji izdvajao određeni procenat od svoje plate za obnovu crnogorskog primorja", rekao je Mandić.

Kako je naveo, ova nesreća koja je pogodila Srbiju stavlja nas u Crnoj Gori pred veliki izazov “i nameće pitanje da li ćemo mi danas prema Srbiji biti kao što je ona u prošlosti bila prema nama”.

"Zato će DF pokrenuti hitnu inicijativu prema Skupštini i Vladi kako bi svi zaposleni u Crnoj Gori izdvajali jedan dio zarade za pomoć postradalima u Srbiji", saopštio je Mandić.

U DF, kako je rekao, vjeruju da će ta inicijativa imati opštu podršku svih struktura.

"I da ćemo, slijedeći tradicionalne vrijednosti na kojima je nekada počivala Crna Gora, pokazati da one nijesu iščezle. Ovo su dani kada se spremamo za velike promjene u Crnoj Gori, i izgradnju jedne srećnije zemlje”.

"Ipak, u ove dane moramo da se prisjetimo i da su naši bližnji u Srbiji i Republici Srpskoj pod naletom katastrofalne prirodne nepogode. Još jednom molimo i pozivamo sve građane Crne Gore da svi, koliko možemo, pomognemo našim rođacima i prijateljima, i da na taj način pokažemo da smo spremni da sa njima budemo i u dobru i u zlu", saopštio je Mandić.

Bonus video: