Postigli dogovor: Problem šest porodica iz Zvjerinjaka biće riješen do kraja godine

Iako je bilo najavljeno jutros se nijesu pojavili sudski izvršitelji da isele šest porodica
80 pregleda 0 komentar(a)
Zvjerinjak, Foto: Ivan Petrušić
Zvjerinjak, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.05.2014. 08:58h

Iako je bilo najavljeno jutros se nijesu pojavili sudski izvršitelji da isele šest porodica iz nikšićkog naselja Zvjerinjak jer su vlasnik imanja Miodrag Todorović i Opština Nikšić postigli dogovor.

„Opština mi je dala pisani dokument sa potpisom potpredsjednika Opštine Dragana Perovića kojim se obavezuje da će do 1. januara zbrinuti porodice iz Zvjerinjaka i srusiti barake u kojima su živjeli.

Kazao sam im da to urade ne do 1.januara nego do 1. februara samo da to urade. Zahvalili su mi se na strpljenju i razumjevanju što sam ovolike godine čekao da se situacija riješi. Vjerujem da će porodice konačno bti zbrinute i dobiti krov nad glavom, a mi da ćemo moći da dobijemo nazad našu imovinu jer se Opština obavezala i satala iza toga“, kazao je Todorović „Vijestima“.

Kako je “Vijestima” ranije kazao potpredsjednik Perović do kraja godine će u naselju Gračanica, gdje na opštinskom zemljištu stoje četiri izlivene ploče površine po 117 kvadrata, biti urađeno osam stanova.

“Pošto je finansijska situacija u Opštini takva kakva je i ne dozvoljava nam bilo kakva ulaganja, pomenutim porodicama ustupićemo zemljište sa postojećim temeljima i osloboditi ih plaćanja naknada na osnovu komunalija, dok bi 800 hiljada eura, koliko je potrebno da se ti temelji dovedu namjeni, obebijedili od donatora”, kazao je Perović.

Odluka o povraćaju zemljišta, u pitanju je oko 4,5 hiljada kvadrata koje je oduzeto 1963. godine prilikom izgradnje Željezare, stara je osam godina, a sudsko rješenje o izvršnom postupku je iz 2011. godine. U tim barakama žive raseljeni sa Kosova, korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, kao i nekadašnji radnici Željezare i Građevinskog preduzeća.

Bonus video: