Nacionalno takmičenje: Učenici iz Podgorice dominirali u Tivtu

Najbolji đaci iz škola za ugostiteljstvo i turizam idu u Francusku
99 pregleda 1 komentar(a)
takmičenje, Tivat, Foto: Siniša Luković
takmičenje, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.05.2014. 15:26h

Na Nacionalnom takmičenju učenika srednjih stručnih škola Crne Gore u Tivtu, na kojem se iz 12 predmeta nadmetalo 17 škola sa 78 ekipa, najviše uspjeha su pokazali đaci iz Podgorice, Bijelog Polja, Kotora i Berana.

U bezbjednosti saobraćaja prvo mjesto osvojila je ekipa SSŠ “Ivan Uskoković” iz Podgorice (Milena Stanić, Nenad Vojinović, Milica Karadžić). Ekipa Srednje pomorske škole Kotor (Dušica Đukanović, Jovana Sudžum, Damira Redžepaj) trijumfovala je u takmičenju iz predmeta “Mehanizacija luka i terminala“, a ekipa kotorske škole bila je najbolja i u predmetu "Transportno osiguranje" (Nina Krivokapić, Anđela Ćetković, Pavić Bracanović). Iz predmeta "Organizacija prevoza“ najbolja je bila ekipa SSŠ iz Bijelog Polja (Novak Madžgalj, Armin Rebronja, Željko Rovčanin). Bjelopoljci (Haris Kasumović, Kabir Hadžajlić, Radovan Kojović) su bili prvi i u disciplini "Upravljanje vozilom" kao i u "Mašinskim elementima" (Željko Bošković, Almir Destanović, Alen Hadžović), dok je iz predmeta "Motori" najbolja bila ekipa SSŠ "Vukadin Vukadinović" iz Berana (Vladimir Drobnjak, Ivan Radojević, Martin Obradović). U predmetu "Tehničko crtanje" prvo mjesto osvojili su đaci Građevinsko-geodetske škola "Inženjer Marko Radević" iz Podgorice (Filip Nišavić, Danilo Đurišić, Jovana Labović). Ista škola se najboljom pokazala i iz još tri predmeta: "Građevinske konstrukcije" (Ana Džarić, Anđela Pavićević i Pavle Mitrović), "Nacrtna geometrija" (Dušan Špadijer, Milica Purlija i Ivana Rabrenović), "Statika i otpornost materijala" (Tamara Pavićević, Svetozar Šljivančanin i Marko Pavićević). Najbolji iz predmeta "Elektronika" bili su đaci Srednje elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja Jovica Rakočević, Žarko Rakočević i Ružica Čuljković.

Direktor Centra za stručno obrazovanje (CSO) Duško Rajković rekao je da je ovo prvi put da se Nacionalno takmičenje srednjih stručnih škola istovremeno održava u četiri oblasti: “Crna Gora će imati svoje ekipe na evropskom takmičenju srednjoškolaca iz turizma i ugostiteljstva u oktobru u Francuskoj. Već 2016. crnogorski srednjoškolci nastupiće na evropskim takmičenjima u Norveškoj ili Mađarskoj”.

Organizatori takmičenja bili su SMŠ "Mladost" i CSO.

Bonus video: