Zbog nezakonitog odlaganja smeća na Ćemovskom polju kazna 750 eura

Djelovi Ćemovskog polja često su meta nesavjesnih građana koji tu odlažu građevinski i drugi otpad
215 pregleda 5 komentar(a)
odlaganje smeća Bonela, Foto: Čitalac reporter
odlaganje smeća Bonela, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 08.05.2014. 14:21h

Komunalna inspekcija kaznila je firmu “Money” sa 750 eura, zbog nezakonitog odlaganja smeća na Ćemovskom polju.

Vozač kombija, sa natpisom “Bonella”, početkom aprila je istovario gomilu smeća nedaleko od sportskog aerodroma “Špiro Mugoša”. U dopisu upućenom NVO “Green Home”, iz koje su i prijavili slučaj, dostavivši i fotografije kao dokaz, komunalna inspektorka Nina Vučeljić navela je da je utvrđeno da je vlasnik kombija firma “Money”.

“Komunalni policajac..., radi deponovanja otpada na navedenoj lokaciji, izdao je prekršajni nalog pravnom licu d.o.o. 'Money', kao i odgovornom licu u tom pravnom licu, na iznos od 750 eura”, piše u obavještenju. Prema Centralnom registru privrednih subjekata, djelatnost firme “Money” je “iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila”, a njen vlasnik je Nenad Bulatović.

I iz prodavnice zdrave hrane istovaraju smeće na Ćemovskom >>>

U lancu prodavnica “Bonella” prodaje se zdrava hrana.

“Vijesti” su početkom aprila objavile fotografije kombija sa natpisom “Bonella” registarskih oznaka PG EL761 i kamiona registarskih oznaka PG ES 070, na kojima se vide vozači koji istovaraju smeće.

Djelovi Ćemovskog polja često su meta nesavjesnih građana koji tu odlažu građevinski i drugi otpad, a veoma je rasprostranjena i nelegalna sječa stabala. Uprkos tome, počinioci su do sada često prolazili bez kazne, a nadležni nijesu preduzimali ozbiljnije mjere kako bi zaštitili životnu sredinu.

Bonus video: