Javni časovi o značaju solila i ptica selica

“Svjetski dan ptica selica - World Migratory Bird Day koji se tradicionalno obilježava od 2006. predstavlja kampanju o podizanju svijesti..."
1 komentar(a)
ptice, Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
ptice, Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.05.2014. 10:14h

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) organizovaće u petak ekološke javne časove za učenike osnovnih škola u Tivtu o “ornitološkom i florističkom” značaju tamošnjih solila, kao i značaju ptica selica i važnosti očuvanja njihovih staništa.

Iz CZIP-a je saopšteno da će ovim događajem, koji organizuju u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom i Opštinom Tivat, tradicionalno će obilježiti Svjetski dan ptica selica.

“Svjetski dan ptica selica - World Migratory Bird Day koji se tradicionalno obilježava od 2006. predstavlja kampanju o podizanju svijesti sa posebnim fokusom na potrebu zaštite ptica selica i njihovih staništa. Tema ovogodišnje kampanje je “Migratorni koridori: ptice selice i turizam” koja ukazuje na povezanost očuvanja ptica selica, razvoj lokalnih zajednica i turizma posmatranja ptica širom svijeta”, navodi se u saopštenju.

Događaj se realizuje u okviru projekta „Doživljavanje prirode na istorijskim Tivatskim solilima na crnogorskoj obali - povezivanje zaštite prirode i regionalnog razvoja“ koji CZIP realizuje u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom i Opštinom Tivat kao partnerima za Crnu Goru, i njemačkom organizacijom za zaštitu prirode - Euronatur.

Projekat je finansijski podržan od strane DBU - Njemačke državne Fondacije za zaštitu životne sredine.

Bonus video: