Đurišić ima samo ruku, ali će na operaciju morati da čeka da prođu izbori

Novi zakon o izboru odbornika i poslanika zabranjuje isplatu jednokratne socijalne pomoći iz budžeta lokalne uprave...
0 komentar(a)
Živko Đurišić, Foto: Dragana Šćepanović
Živko Đurišić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 07.05.2014. 18:46h

Novčanu pomoć, koja mu je potrebna za operaciju ruke Kolašinac Živko Đurišić juče nije mogao da dobije iz lokalne uprave.

On je jedan od brojnih stanovnika tog grada, kojem je ovih dana sekretar za finansije Luka Medenica morao da objasni da ih zakon o izboru obornika i poslanika sprječava da daju bilo kave jednokratne socijalne pomoći.

Đurišić je invalid, zbog gangrene ostao je bez obje noge i jedne ruke, a novac koji je juče pokušao da dobije u Opštini, kaže potreban mu je za operaciju.

“Pokušavam da spasim drugu ruku. Predstoji mi operacija, pa sam mislio da će u Opštini naći način da mi pomognu. Kao što vidite nijesu mogli, kažu, poštuju zakon. Imam sedmoro djece i suprugu, živimo od socijalne pomoći i niko nije zaposlen. Sinovi rade kada ih neko zovne privatno. Šta ću, ako nije po zakonu, onda ništa, moraću da čekam, rekao je pedesetsedmogodišnji Kolašinac nakon što je izašao iz zgrade lokalne uprave.

U kolašinskoj Opštini kažu da ni Živkoviću ni ostalim sugrađanima koji su u njegovoj situaciji ne mogu pomoći, jer se pridržavaju odredbi zakona i da su zbog toga “svakodnevno u vrlo neprijatnim situacijama”.

“Teško je ljudima koje muka natjera da dođu za pomoć objasniti kako stvari stoje, to jest, da sada nijesmo u mogućnosti da im pomognemo. Kao i mnoge, danas smo vratili i Đurišića”, rekao je Medenica.

Bonus video: