Porodica Vujošević se nakon sanacije rupe vratila kući

Vujošević je kazao da sada treba da se uradi ispitivanje terena na tom dijelu Konika, kako bi se utvrdilo dokle se prostire pećina ispod dvorišta
54 pregleda 2 komentar(a)
Konik rupa, porodica Vujošević rupa, Foto: Zoran Đurić
Konik rupa, porodica Vujošević rupa, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.05.2014. 11:07h

Radnici "Bemaksa" završili su sanaciju rupe na imanju Slavena Vujoševića na Koniku, tako da porodica nakon 10-ak dana boravi u kući.

Vujošević je rekao da su radnici "Bemaksa" dobro obavili posao na saniranju rupe u njihovom dvorištu, ali da još uvijek strahuju jer se nalazi velika pećina ispod njihovog imanja.

"Radili su četiri dana bez prestanka i sanirali su rupu. Kazali su nam da više ne bi trebalo da imamo problema. Sada se lakše diše kada je to napravljeno, ali opet nam nije svejedno, s obzirom na to da nijesu uspjeli da potpuno popune šupljinu ispod našeg imanja", kazao je Vujošević "Vijestima".

Radnici "Bemaksa" su u ponedjeljak veče završili sa radovima na rupi, a Vujoševići tvrde da će neko vrijeme morati da trpe blato u dvorištu, dokle ne zatravi.

Vujošević je kazao da sada treba da se uradi ispitivanje terena na tom dijelu Konika, kako bi se utvrdilo dokle se prostire pećina ispod dvorišta.

Rupa se prije 10-ak dana otvorila u dvorištu i Vujoševići su bili primorani da spavaju kod rodbine zbog straha da bi kuća mogla da se uruši.

Radnici su ručno uklonili veliku količinu zemlje, kako bi vidjeli dokle sežu podzemne pećine, a potom je zatrpali pjeskom i betonom.

Elaboratom firme za tehničko savjetovanje "Geot" predviđeno je i da se utvrdi kako je došlo do otvaranja rupe duboke nekoliko metara, odnosno da li postoji opasnost da se nešto slično ponovi u susjednim dvorištima.

Bonus video: