U Milješu otvorena ženska medresa

Otvaranjem ženske medrese i Islamskog kulturnog centra "Horizonti" završena je manifestacija "Mjesec Poslanika a.s." pod pokroviteljstvom Islamske zajednice u Crnoj Gori
2 komentar(a)
Milješ ženska medresa otvaranje, Foto: Monteislam.com
Milješ ženska medresa otvaranje, Foto: Monteislam.com
Ažurirano: 28.04.2014. 12:05h

U Podgorici je svečano otvorena ženska medresa i Islamski kulturni centar "Horizonti".

Ženska medresa je smještena uz kompleks postojeće medrese, u Milješu, a sredstva za izgradnju je obezbijedila kuvajtska organizacija "Rahma Alamiya".

Jedan od vodećih ljudi organizacije „Rahme Alemiye“ iz Kuvajta Šejh Fahd Al-Sharmy je kazao da će njihova organizacija pomoći i dalje projekte Islamske zajednice u Crnoj Gori u iznosu od milion eura.

Svečanosti su, kako prenosi portal monteislam.com, prisustvovali hatib iz Kuvajta Šejh Halid Al-Kassar, asistent "Rahme Alemiye" Šejh Fewzi Al-Mani, ataše ambasade Kuvajta iz Beograda Abdulaziz Al-Enezi, ambasador republike Turske u Crnoj Gori Mehmet Niyazi Tanilir, direktor TIKE za Crnu Goru Mustafa Yazici kao i glavni imami, predsjednici odbora, imami i veliki broj džematlija.

Otvaranjem ženske medrese i Islamskog kulturnog centra "Horizonti" završena je manifestacija "Mjesec Poslanika a.s." pod pokroviteljstvom Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Bonus video: