Počela sanacija rupe na Koniku: Betoniraće kad uklone zemlju

Sve se radi ručno, pa bi radovi mogli da potraju i mjesec dana, kazao je Slaven Vujošević u čijem dvorištu se preko noći otvorila rupa
62 pregleda 0 komentar(a)
Rupa, Konik, Foto: Zoran Đurić
Rupa, Konik, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.04.2014. 15:23h

Radnici građevinske firme "Bemax" počeli su juče sanaciju rupe koja se u ponedjeljak preko noći otvorila u dvorištu Slavena Vujoševića na Koniku.

Vujošević je juče pojasnio da mu je rečeno da je neophodno da radnici prvo ručno uklone veliku količinu zemlje, kako bi vidjeli dokle sežu podzemne pećine, a potom je zatrpaju pjeskom i betonom.

"Prvo će da je iskopaju, a potom će da je popune šljunkom i betonom. Mislim da će sanacija trajati mjesec dana, jer sve moraju da rade ručno", kazao je “Vijestima” Vujošević, koji sa porodicom spava kod rodbine, zbog straha da bi kuća, čiji su temelji potkopani, mogla da se uruši.

Radnici “Bemaxa” nijesu željeli da govore o radovima, jer, kako su pojasnili, nijesu nadležni da daju informacije o tome.

Građevinski inžinjer iz firme za tehničko savjetovanje “Geot” Zvonko Tomanović prije dva dana je predložio kako bi trebalo sanirati rupu, a Vujošević je tada kazao da će djelove rupe ispod njegove i bratove kuće ispuniti betonom, kako bi spriječili bilo kakvo urušavanje, a djelove u dvorištu šljunkom.

Predviđeno je i da se utvrdi kako je došlo do otvaranja rupe duboke nekoliko metara, odnosno da li postoji opasnost da se nešto slično ponovi u susjednim dvorištima.

Bonus video: