Porodica Špatolaj na meti napasnika: Ne spavamo u kući zbog N. T.

“Prije dvije noći, oko tri ujutro, kćerka se probudila i tražila vode. Ustao sam i vidio u drugoj sobi na prozoru sjenku"
58 pregleda 13 komentar(a)
Miljaim Špatolaj, Amela Tubljani, Zvjerinjak, Foto: Ivan Petrušić
Miljaim Špatolaj, Amela Tubljani, Zvjerinjak, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 24.04.2014. 15:10h

Miljaim Špatolaj, njegova trudna supruga Amela Tubljanin i njihovo dvoje maloljetne djece iz nikšićkog naselja Zvjerinjak već dvije noći ne spavaju u svojoj baraci jer se, kako su rekli, plaše za živote.

“Prije dvije noći, oko tri ujutro, kćerka se probudila i tražila vode. Ustao sam i vidio u drugoj sobi na prozoru sjenku. Prišao sam i vidio da neko pokušava da otvori prozor. Kada sam vidio čovjeka kako stoji, iskočio sam kroz prozor i on je počeo da me gura, izvadio je nož i zakačio me po prstu. Gurali smo se, a žena je u međuvremenu potrčala da zove mog brata koji živi u kući pored. Napasnik je pobjegao, a mi smo slučaj prijavili policiji“, kazao je Špatolaj “Vijestima”. Policija je veoma brzo pronašla N. T. iz nikšićke Župe i privela ga, pa ga ubrzo pustila.

I Miljaim i supruga tvrde da su pretrpjeli šok. Najgore od svega im je, što djeca uveče ne smiju da zaspu. “Policija mi je rekla da je u pitanju narkoman i da, ako hoću, mogu da ga prijavim. Naravno da hoću, pa ja živim zbog ove djece. Šta da radim do glavnog pretresa, da čekam da se ponovo pojavi i nekome naudi. Najbolje da idem sa porodicom da spavam ispred policije, jer tamo ću se osjećati bezbjedno. Kćerku je bilo strah u školu da ide, a žena i ja smo morali kod ljekara. Dvije noći ne spavamo u kući“, tvrdi Špatolaj.

Iz nikšićke policije „Vijestima“ su kazali da je zamjenik osnovnog državnog tužioca procijenio da nema elemenata za zadržavanje N. T., kao i da je protiv njega pokrenut postupak.

Čekaju li da nekoga ubije?

Špatolaj je ogorčen što je policija pustila N. T.

“Ne mogu da vjerujem da je pušten. Svi smo bili iznenađeni kada je ujutro došao po auto. Da li je trebalo da nas ubije, pa da ga zadrže. Sudija je kazao da to nije pokušaj ubistva. Kako nije, kada je izvadio nož. Šta je trebalo da se desi - da ubije nekoga od mene ili porodice. Ne znam zbog čega je dolazio, ali znam da su se romske porodice iz naselja Željezara i ispod Trebjese, žalile da im viri u sobe, ali nijesu smjeli da ga prijave“, tvrdi Špatolaj.

Bonus video: