Rupa ugrožava temelje kuća Vujoševića: Bezdan se otvorio preko noći

Nenad sumnja da se rupa otvorila usljed padavina i tvrdi da se nivo zemlje u njihovom dvorištu godinama postepeno smanjuje
157 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2014. 19:15h

Porodice Vujošević sa Konika jutros je u dvorištu dočekala ogromna rupa, dubine tri i prečnika oko dva metra.

Rupa ugrožava temelje kuća Nenada i Slavena Vujoševića, a utisak je da se ispod nje nalazi velika pećina.

“Izašli smo jutros i vidjeli ovaj prizor. Ne smijem se približiti rupi, jer se bojim da ne propadnem, koliko je tanak sloj zemlje na pojedinim mjestima”, kazao je Nenad.

Nadležni su obišli mjesto na kojem se otvorila ogromna rupa, dolazila je i policija, pripadnici Službe zaštite, čak i gradonačelnik Miomir Mugoša.

“Gradonačelnik je obećao da će srijedu izaći na teren geodetska služba Agencije za izgradnju i razvoj da ispita zemljište i vidi koji je najbolji način da se rupa sanira”, rekao je Slaven.

Nenad je istakao da mu “nije svejedno” da sa porodicom živi u kući ispod koje je tolika rupa. On je pojasnio da je godinama živio u kući koju je sagradio njegov đed, ni ne pomišljajući da se ispod nalazi takav ponor.

Reporteri “Vijesti” vidjeli su da je betonski cok od ograde pukao na jednom mjestu, a kroz rupu su se jasno vidjeli temelji kuća braće Vujošević i ozidana septička jama.

Ogromna rupa praktično je progutala stablo višnje, visoko nekoliko metara.

Nenad sumnja da se rupa otvorila usljed padavina i tvrdi da se nivo zemlje u njihovom dvorištu godinama postepeno smanjuje.

Slaven, pak, tvrdi da se zemlja nije “ni udubila”, čak i kada su, tokom radova, ulazili teški kamioni i bageri.

Galerija

Bonus video: