Zlaja i Gumuš opet zajedno, traži se stalan dom za oboje

Zlaja i Gumuš su godinama zajedno živjeli u naselju oko MUP-a, gdje su o njima brinuli mještani
78 pregleda 12 komentar(a)
Zlaja i Gumuš, Foto: Arka Montenegro
Zlaja i Gumuš, Foto: Arka Montenegro
Ažurirano: 19.04.2014. 12:22h

Pas Zlaja, koji je nedavno nasilno odveden iz naselja Zagorič, gdje je oko MUP-a živio sa drugim psom, Gumuš, danas je vraćen u naselje, rečeno je "Vijestima" iz NVO "Arka Montenegro".

Po Zlaju su jutros službenim vozilom Skloništa za životinje iz Podgorice pošli Nikola Nino Vučetić, te volonterka Društva za zaštitu životinja Ruka šapi, kao i Radovan Miličković, koga su mještani optužili da je nasilno odveo psa. Iz Udruženja Arka Montenegro nije saopšteno kod koga je pas tačno bio, ali su kazali da su ga u Zagorič vratili iz jedne kuće na kraju Murtovine.

Arka Montenegro će u narednim danima pokušati da za oba psa, i Zlaju i Gumuš, obezbijedi stalno sklonište.

Zlaja i Gumuš su godinama zajedno živjeli u naselju oko MUP-a, gdje su o njima brinuli mještani. Zlaja je nestao prije desetak dana, a za njegov nestanak, mještani su okrivili zaposlenog u MUP-u Radovana Miličkovića, koji je, prema tvrdnjama penzionera Nikole Nina Vučetića, prošlog četvrtka predveče uhvatio Zlaju i poveo ga u nepoznatom pravcu.

Danima nakon što je Zlaja odveden, njegova drugarica Gumuš je odbijala hranu, što je dodatno zabrinulo mještane. U međuvremenu je pokrenuta i peticija za vraćanje Zlaje u naselje.

Bonus video: