Tivat: Preko 100 volontera čistilo Župu

Tivćanima su se u akciji čišćenja i uređenja Župe pridruđili i građani Kotora i Herceg Novog
125 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2014. 19:18h

Više od 100 volontera odazvalo se pozivu Zelenog tima Opštine Tivat da se povodom aprila – mjeseca planete Zemlje, očisti i uredi Župa, jedan od najljepših ali i istovremeno i najzapuštenijih djelova Tivta.

Predivan park na ulazu u Tivat iz pravca Budve, čistili su članovi Zelenog tima, radnici HTP „Mimoza“, JP „Komunalno“, Turističke organizacije, d.o.o. „Aquacom Montenegro“, učenici i profesori OŠ „Drago Milović“ i SMŠ „Mladost“, djeca iz vrtića „Bambi“, aktivisti NVO sektora i članovi tivatskih sportskih klubova, ali i građani koji su se sami odazvali pozivu na akciju. Tivćanima su se u akciji čišćenja i uređenja Župe pridruđili i građani Kotora i Herceg Novog, volonteri NVO „Naša akcija“ koji su istakli da se svi Bokelji moraju posvetiti očuvanju i zaštiti svakog dijela svog zavičaja.

U čišćenju podmorja plaža ispod parka na Župi, ulestvovali su članivci Sportsko-ribolovnog kluba „Pagar“ koji su iz mora izvukli veću količinu otpada- bačava, automobilksih guma, čak i jedan odbačeni šporet.Tehnički dirketor JKP Tivat Tonko Lukšić kazao je da je tokom akcije sa Župe uklonjeno preko 20 kubika komunalnog otpada, nekoliko kubika dasaka, te veća količina zelenog otpada.

U ponedjeljak će komunalci završiti ono što nisu mogli sami akcijaši – uklanjanje preostalih većih količina građevinskog otpada.

Galerija

Bonus video: