Baletić ne uspijeva da namiri štetu zbog puta

"Obeštećuje se samo taj pojas kuda treba da prođe trasa, oko 1.000 kvadrata po cijeni od 2 eura. I ništa više. Znači meni mogu da uzmu sad i 12.000 kvadrata zemlje, za 1.900 eura"
57 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2014. 19:22h

Imanje Miodraga Baletića, u Miločanima, obilaznica oko Nikšića siječe na dva dijela. Manji dio ostaće ispod puta, a veći od 12.000 m2 iznad magistrale. Tu je, kaže, i nastao problem jer mu je eksproprisan samo dio zemlje kuda prolazi put, ali ne i ostatak imanja iznad puta koji će, smatra, ostati nepristupačan, a time i neupotrebljiv kada se sagradi magistrala.

"Obeštećuje se samo taj pojas kuda treba da prođe trasa, oko 1.000 kvadrata po cijeni od 2 eura. I ništa više. Znači meni mogu da uzmu sad i 12.000 kvadrata zemlje, za 1.900 eura. To je apsurdno jer sam ja tu zemlju kupovao po mnogo većoj cijeni“, revoltiran je Baletić.

On je na pola godine zaustavio gradnju oko 9 miliona eura vrijedne obilaznice, rješenjem upravnog suda. Ali pošto se radi o projektu od javnog interesa gradnja će, na osnovu zakona o eksproprijaciji, biti nastavljena u petak.

U Upravi za nekretnine nijesu željeli da komentarišu slučaj osim da se put, zbog javnog značaja, mora praviti. Poručili su da je žalba legitimno pravo svih građana.

TV Vijesti

Galerija

Bonus video: